Euroferry Olympia: «Θα χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος» φωνάζουν οι συγγενείς των αγνοουμένων για τη ρυμούλκηση στον Αστακό

Σοβαρές καταγγελίες για τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη

Must Read

Σε έξαλλη κατάσταση, οι συγγενείς των αγνοουμένων εντός του Euroferry Olympia διαμαρτύρονται για την απόφαση των αρμόδιων αρχών να ρυμουλκηθεί το πλοίο από την Κέρκυρα σε ασφαλέστερο λιμάνι του Αστακού, υποστηρίζοντας, δικαίως, πως «θα χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος».

«Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι! Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα καράβι!», φωνάζουν οι συγγενείς τους, αντιδρώντας στο αναγκαστικό «πάγωμα» των ερευνών ενόσω γίνεται η ρυμούλκησή του, η οποία γίνεται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 4 μίλια ανά ώρα, υπό δύσκολες, μάλιστα, καιρικές συνθήκες, και, ως εκ τούτου, υπολογίζεται ότι θα φτάσει στον Αστακό αργά το μεσημέρι της Τετάρτης. Η διαδικασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη, μετά τη σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας ακούστηκαν ξαφνικά νέες εκρήξεις και τεράστιες φλόγες ξεπήδησαν από τη πλώρη, αναγκάζοντας τα πυροσβεστικά σκάφη να ριχτούν εκ νέου στη μάχη της κατάσβεσης. Η φωτιά καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής και, παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης παλεύουν να ψύξουν τις λαμαρίνες εξωτερικά, στο εσωτερικό του πλοίου το θερμικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, δυσχεραίνοντας κατά πολύ το έργο των διασωστών.

Τις επόμενες ώρες, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μεταφερθούν με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας στον Αστακό, προκειμένου να είναι παρόντες στις νέες έρευνες.

Δραματική έκκληση

Η κα Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος εγκλωβισμένου επιβάτη, έκανε δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα, καθώς, όπως δήλωσε, χάνονται πολύτιμες ώρες, ενώ κατήγγειλε πως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης επιμένει να την αγνοεί, παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να επικοινωνήσει μαζί του. «Ζητώ άμεσα κινητοποίηση!», τόνισε η κ. Μπεκιάρη.

Σημειώνεται πως σήμερα ο 22χρονος Λευκορώσος, ο οποίος ξεπρόβαλε το πρωί της Κυριακής στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου, υγιής και ενώ βρισκόταν ήδη 54 ώρες μέσα στη κόλαση της φωτιάς και των τοξικών καπνών, πέρασε το κατώφλι του λιμεναρχείου της Κέρκυρας για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Ο νεαρός οδηγός φορτηγού έχει ήδη αναφερθεί με λεπτομέρειες για τα όσα έζησε τις εφιαλτικές εκείνες ώρες στις αρμόδιες αρχές, όσο νοσηλευόταν, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This