Στο σκαμνί γιατρός για τον θάνατο νεαρού μετά την επέμβαση με γαστρικό δακτύλιο

Must Read

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε χθες ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο ενός 24χρονου μετά τη χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, τον Μάιο του 2017.

Ο Νίκος Σινιώρης, από την Κεραμωτή Καβάλας, ήταν υπέρβαρος και είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, καθώς, παρά τις ανησυχίες του, έλαβε τη διαβεβαίωση του χειρουργού ότι όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο άτυχος νέος υπέστη πνευμονική εμβολή. Δύο ημέρες μετά, και ύστερα από διαρκή επιδείνωση, τελικά κατέληξε. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

Εγκληματική αδιαφορία

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του πατέρα, ο οποίος καταλόγισε «εγκληματική αδιαφορία» στους γιατρούς. «Είναι δυνατόν μέσα στα νοσοκομεία τόσες ημέρες να πεθάνει το παιδί; Είδα μια αδιαφορία. Είναι έγκλημα. Οταν συγχωρέθηκε το παιδί, ο γιατρός ετοίμασε τα χαρτιά για να το θάψουμε. Εγώ ζήτησα να γίνει ιατροδικαστική έρευνα» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του 24χρονου.

Εκτός από τον γιατρό που χειρούργησε τον άτυχο άνδρα, στο εδώλιο κάθισε και άλλος ένας συνάδελφός του από το Νοσοκομείο Καβάλας, ο οποίος φέρεται ότι δεν αντιμετώπισε την κατάσταση μετά τις επιπλοκές. Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This