Συλλυπητήρια Μακρόν και άλλων ευρωπαϊκών χωρών για τον θάνατο των 10 ομογενών στην Ουκρανία

Must Read

Δέκα Έλληνες ομογενείς νεκροί και οι έξι τραυματίες, είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από την επίθεση που δέχθηκε το χωριό Σαρτανά κοντά στην Μαριούπολη. Σημειώνεται πως όλοι οι ομογενείς ήταν άμαχοι.

Η ανάρτηση του Εμανουέλ Μακρόν

Με ανάρτησή του στο Twitter στην ελληνική γλώσσα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε αναφορά στον θάνατο των δέκα ομογενένων.

«Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα 10 ομογενείς που ζούσαν στην Ουκρανία κοντά στην Μαριούπολη» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ρωσική πρεσβεία: «Η Ρωσία δεν βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και χωριά, οι Ουκρανοί χτυπούν αμάχους»

Άμεση ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αναφορικά με τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο» αναφέρει η πρεσβεία.

Και προσθέτει: «Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Συλλυπητήρια από τις πρεσβείες της Σουηδίας και της Πολωνίας

Ειλικρινή συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, για τον θάνατο των δέκα ομογενών εξέφρασε μέσω Twitter η πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα. Στην ανάρτησή της, τονίζει πως «η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως την αιματοχυσία στην Ουκρανία και να αποσύρει τις δυνάμεις της από το κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας», ενώ παρατίθεται και το Tweet του πρωθυπουργού: «10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!».

Αλλά και η πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα, με ανάρτησή του πρέσβη της Άρθουρ Λομπάρτ στο Twitter, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στο υπουργείο Εξωτερικών και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τον θάνατο δέκα αθώων Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, από τις «βάρβαρες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας κοντά στη Μαριούπολη», όπως αναφέρει.

Επίσης, ο Άρθουρ Λομπάρτ επισημαίνει πως συμμετέχει στον πόνο των οικογενειών και προσεύχεται με τους Έλληνες για ειρήνη στην Ουκρανία.

Συλλυπητήρια Νορβηγού πρέσβη

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί θάνατο και καταστροφή σε αθώους πολίτες. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Φροντ Όβερλαντ Άντερσεν.

Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στα θύματα της Ουκρανίας και της Ελλάδας και στους οικείους τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This