Δίκη Folli Follie: Ελεύθεροι οι Κουτσολιούτσοι λόγω συμπλήρωσης 18μηνου

Ουδείς ασχολείται με την άλλη διάσταση του σκανδάλου: Τις διαγραφές δανείων!

Must Read

Τον αέρα της ελευθερίας θα αναπνεύσουν λίγο πριν εκπνεύσει το 18μηνο προφυλάκισης τους οι βασικοί μέτοχοι και κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο της Folli FollieΔημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος εν μέσω της εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

 

Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκιση τους με περιοριστικούς όρους λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο προσωρινής κράτησης.

Προς διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορουμένων στη δίκη, οι δικαστές αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με την επιβολή των ακόλουθων περιοριστικών όρων:

• Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
• Απαγόρευση απομάκρυνσης από το Νομό Αττικής
• Υποχρεωτική εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας τους.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου, αναμένεται να εκτελεστεί άμεσα και ενδεχομένως από αύριο, Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, πατέρας και γιος αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, 18 μήνες μετά την προφυλάκιση τους τον Σεπτέμβριο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι δικάζονται μαζί με ακόμα οκτώ συγκατηγορούμενους τους, κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δικάζεται και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Αρχηγικό ρόλο στην «εγκληματική οργάνωση», αποδίδεται στους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο καθώς, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και οι δυο «έχοντας από κοινού τη γενική εξουσία διοίκησης και διαχείρισης των εταιρικών πραγμάτων, καθώς επίσης και την ευθύνη για τη σύνταξη αξιόπιστων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, απαλλαγμένων από ουσιώδες σφάλμα, ενεργώντας με κοινό δόλο συνέλαβαν και κατάστρωσαν το σε βάθος χρόνου το εκτελεσθέν σχέδιο της κατασκευής πλαστών τραπεζικών παραστατικών (bank statements)…».

Βάσει του σχεδίου αυτού κατήρτιζαν συγκεκριμένα «συμφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες και είχαν άνετη πρόσβαση σε δανεισμό μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, μεταθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο (πιστωτικό, επενδυτικό κλπ), εν γνώσει των μελών της εγκληματική οργάνωση, σε τρίτους».

Η ζημία από το σκάνδαλο πλαστών οικονομικών ισολογισμών και εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού, υπολογίζεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This