Θεόδωρος Ρουσόπουλος: «Θα στηρίξουμε και τους Ουκρανούς πρόσφυγες, αλλά και τους ομογενείς»

Το μέλλον των προσφύγων και των ομογενών

Must Read

Αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας έκανε αναφορά ο βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος Επιτροπής Προσφυγικού του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, με αφορμή τις προσφυγικές ροές που θα δεχτεί η χώρα μας.

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με τις προσφυγικές ροές, άλλοι μιλούν για 2 εκατομμύρια άλλοι για 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Ο πληθυσμός της Ουκρανίας είναι στα 44 εκατομμύρια, μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τα 1 ,2 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι πάνε στην Πολωνία, έχουμε και τις χώρες την Ουγγαρία, την Μολδαβία, οι οποίες ήταν και χώρες που μέχρι πρότινος δεν δέχονταν πρόσφυγες, ούτε ασυνόδευτα παιδιά», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε: «Το θεμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι δύο διαφορετικά πράγματα, η προσφυγιά έχει να κάνει με τον πόλεμο και η μετανάστευση στην αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής. Όσο άφορα στην θρησκευτική διάσταση της μετανάστευσης ή της προσφυγιάς. Το ζήτημα δεν είναι θρησκευτικό, είναι εάν δικαιούνται πολιτικό άσυλο. Ο πλανήτης εχει φτιαχτεί από τις προσφυγικές ροές, ωστόσο είναι διαφορετικό το είναι κάποιος πρόσφυγας και κάποιος μετανάστης. Η θέση της χώρας δεν αλλάζει, κινούμαστε με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα».

Το μέλλον των προσφύγων και των ομογενών

«Δεν πάμε στην λογική του να απαξιώνουμε στην ανθρώπινη ζωή και θα στηρίξει τους ανθρώπους με κάθε τρόπο. Οι Έλληνες της Ουκρανίας, δεν έφυγαν πριν από 10 χρόνια, είναι ελληνικός πολιτισμός που υπάρχει εκεί εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που δηλώνουν οι ίδιοι, ότι δεν φεύγουν, είναι λογικό, δεν μπορεί να αφήσει κάποιος κανείς από το σπίτι του εύκολα, από την πατρίδα του», σχολίασε ο κ. Ρουσόπουλος.

Τέλος σχολίασε τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου λέγοντας: «Ο Πούτιν ήταν ένας αποφασισμένος άνθρωπος να οδηγήσει την χώρα του σε κάποιον θρίαμβο».

Εικόνες από το Χάρκοβο

Την ίδια ώρα, η πρώην πρόεδρος του συλλόγου των Ελλήνων στο Χάρκοβο, Κατερίνα Σεβτσένκο εξηγεί τις συνθήκες που επικρατούν στο Χάρκοβο.

«Δεν γίνεται να φύγω είμαι με τους γονείς μου. Έχουμε φαγητό, υπάρχουν ελλείψεις αλλά μπορείς να τα βρεις σε άλλα σούπερ μάρκετ. Οι κάτοικοι βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Δεν θέλω να πω για την συνέχεια ελπίζω να είναι ολα καλά..Το βράδυ χτύπησαν 40 κτίρια. Ο πατέρας μου είναι άρρωστος δεν μπορώ να τον αφήσω δεν θέλει να φύγει», σχολίασε η κ. Σεβτσένκο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This