Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα σε βάρος των τριών απαγωγέων του Γιώργου Κυπαρίσση

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους

Must Read

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, μετά την άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης εναντίον τους, οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου άσκησε σε βάρος των τριών συλληφθέντων ποινική δίωξη για 12 αδικήματα.

Πιο αναλυτικά, ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του καθώς και ο 34χρονος φίλος τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, για αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, για εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, για διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και για βία κατά υπαλλήλων.

Οι κατηγορούμενοι μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον τους οδηγήθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Η προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη

Υπενθυμίζεται, ότι οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου αλλά μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν αφού, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματός Ανθρωποκτονιών, επρόκειτο για τους ανθρώπους που είχαν αρπάξει τον 40χρονο επιχειρηματία το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, αναζητούνται τουλάχιστον 2-3 άτομα ακόμη, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας για την υπόθεση και τα λύτρα που βρέθηκαν

Η επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί. Όπως είχε γίνει γνωστό, συνελήφθησαν για την υπόθεση στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρία άτομα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Σκρέκας Απόστολος, η σύλληψη των δραστών της απαγωγής πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από 24ωρες από την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

«Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες τυγχάνουν σεσημασμένοι καθώς έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση, στο παρελθόν για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τι είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης: «Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αισθάνομαι την βαθιά υποχρέωση να εκφράσω δημοσίως την ευαρέσκεια και ικανοποίησή μου σε όλους, όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν στον επιτυχή χειρισμό και έκβαση της υπόθεσης».

«Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων. Ο υποδειγματικός τρόπος, η υπευθυνότητα και η αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, σε όλο το φάσμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού, από την ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριακού υλικού έως την επιτυχή επιχειρησιακή δράση, αποδεικνύει καταφανέστατα πως η ΕΛΑΣ έχει και τις ικανότητες και τη βούληση να εκπληρώνει την αποστολή της» κατέληξε, ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Ο τρόπος δράσης των απαγωγέων

Τέλος, ο διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, έκανε αναφορά και στην οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση και στην εμπιστοσύνη της προς την ΕΛΑΣ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του επιχειρηματία για την αμέριστη εμπιστοσύνη που επέδειξε στην Ελληνική Αστυνομία όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 65 ημερών».

Ο κ. Τζεφέρης έκανε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο οι απαγωγείς προσέγγισαν τον επιχειρηματία. «Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσεγγίζοντας τον σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο. Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό Φοίνικα Σπάτων, όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο. Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του» περιέγραψε.

Μάλιστα, όπως είπε, το διάστημα που κρατούσαν τον Γιώργο Κυπαρίσση, οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν. «Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής».

«Αυτό που με κράτησε ζωντανό ήταν η σκέψη των παιδιών μου»

Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τις εφιαλτικές ημέρες της ομηρίας του ο Γιώργος Κυπαρρίσης, που αφέθηκε ελεύθερος μετά από 70 ημέρες.

Όπως είπε ο 40χρονος επιχειρηματίας, η μόνη σκέψη που τον κρατούσε ζωντανό και δυνατό τις ημέρες που είχε απαχθεί, ήταν τα παιδιά του. «Είναι η αχίλλειος πτέρνα μου» είπε με τρεμάμενη φωνή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει με κανέναν οικονομικές διαφορές, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να οφείλεται η απαγωγή σε εκκρεμότητες. «Από 20 χρονών δουλεύω. Είμαι καθαρός στις συναλλαγές μου. Οι συνεργάτες μου ξέρουν ότι είμαι τυπικός» είπε μεταξύ άλλων.

«Φορούσα συνεχώς κουκούλα ώστε να μην μπορώ να δω τους δράστες»

Περιγράφοντας τις ημέρες της απαγωγής του, είπε ότι η μόνη επικοινωνία που είχε με τους απαγωγείς ήταν για φαγητό, νερό και όταν χρειαζόταν την τουαλέτα. «Φορούσα συνεχώς κουκούλα ώστε να μην μπορώ να δω τους δράστες» εξήγησε ο επιχειρηματίας.

Τέλος, έκανε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο τον άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο του. Όπως είπε, ένα τζιπ μαύρο τον έκλεισε, κατέβηκε ένας άνθρωπος κρατώντας φακό και του πέρασε χειροπέδες αλλά και κουκούλα μη μπορώντας να αντιδράσει, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός.

«Τους ευχαριστώ που δεν με σκότωσαν», κατέληξε ο Γιώργος Κυπαρίσσης που βρέθηκε και πάλι στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=A3iAyxMaKcw&feature=emb_logo

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This