Δραματικές στιγμές για χιλιάδες πρόσφυγες: Καταφύγιο στην Ελλάδα βρήκαν 8.000 Ουκρανοί!

3.000 είναι τα ασυνόδευτα παιδιά

Must Read

Θερμή υποδοχή Ουκρανών προσφύγων που καταφτάνουν καθημερινά στη χώρα μας. Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ελληνικά σωματεία προσφέρουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν φτάσει 8.000 Ουκρανοί πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.000 είναι ασυνόδευτα παιδιά, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του σωματείου «Ουκρανοί της Ελλάδας», Οξάνα Κιτσενιούκ Ρεβάγκα. Οι περισσότεροι μένουν σε συγγενείς και γνωστούς.

«Οι πρόσφυγες μένουν σε συγγενείς και γνωστούς. Σε εκείνους που δεν έχουν πού να πάνε έχει φροντίσει η ελληνική κοινωνία, να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες σε αντίστοιχες δομές. Στις 28 Μαρτίου θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να πάρουν την άδεια «εκτοπισθέντων Ουκρανών», η οποία ισχύει για 1 χρόνο. Δίνει το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ και με αυτή την κάρτα μπορούν να κάνουν αίτηση για δουλειά», ανέφερε αρχικά η κ. Ρεβάγκα.

«Ο κ. Μηταράκης έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα θα δεχθεί 30.000 Ουκρανούς από την Πολωνία, και είναι όλοι γυναικόπαιδα. Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο υπουργείο για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη φιλοξενία των προσφύγων. Οι πολίτες αυτοί πρώτα θα ελέγχουν για λόγους ασφαλείας, είναι γυναίκες, παιδιά και ευπαθείς ομάδες και θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This