Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία-Ουκρανία

Τι ανακοίνωσε ο Ποντολιάκ για τον 4ο γύρο των συνομιλιών - Για «δύσκολες διαπραγματεύσεις» κάνει λόγο ο Ζελένσκι

Must Read

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ρωσική και την ουκρανική αντιπροσωπεία, λίγο μετά τις 16:00 της Δευτέρας.

Πρόκειται για τον 4ο γύρο συνομιλιών που στόχο έχει την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να ανακοινωθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Τη διακοπή των διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Μικχαΐλο Ποντολιάκ, ο οποίος ανέφερε ότι οι συνομιλίες θα την Τρίτη.

«Έγινε τεχνική παύση στις διαπραγματεύσεις μέχρι αύριο. Για πρόσθετη εργασία στις υποομάδες εργασίας και διευκρίνιση επιμέρους ορισμών. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις…», έγραψε στο Twitter.

Άγνωστο παραμένει το αν υπήρξε κάποια πρόοδος ανάμεσα στις δύο πλευρές από τον σημερινό τους διάλογο. 

«Δύσκολες διαπραγματεύσεις» λέει ο Ζελένσκι

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα, έχουν οδηγήσει σε «δύσκολες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι νεότερα θα υπάρξουν «το βράδυ».

«Πρέπει να αντέξουμε και να παλέψουμε για να κερδίσουμε, για να επιτύχουμε μια ειρήνη που αξίζει στους Ουκρανούς, μια έντιμη ειρήνη με εγγυήσεις ασφάλειας για το κράτος μας, για τον λαό μας. Και για να τις θέσουμε γραπτώς σε διαπραγματεύσεις, δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε ο Ζελένσκι σε ένα διάγγελμα μέσω βίντεο.

«Μια βιντεοδιάσκεψη μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας ξεκίνησε σήμερα. Συνεχίζεται. Όλοι περιμένουν νέα. Θα επανέλθουμε το βράδυ», πρόσθεσε.

Πριν από τον Ζελένσκι, ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντόλιακ είχε επισημάνει ότι «η επικοινωνία (με τη Μόσχα) παραμένει ακόμα κι αν είναι περίπλοκη».

«Ο λόγος για τις διαφωνίες μας οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα», είπε, αποκαλώντας εκείνο της Ρωσίας «απόλυτης καταπίεσης της δικής της κοινωνίας».

Είναι ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ποντόλιακ και του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, συμβούλου του Κρεμλίνου. Οι τρεις προηγούμενοι πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας και Πολωνίας-Λευκορωσίας.

Αυτός ο νέος γύρος έρχεται επίσης έπειτα από μια πρώτη άκαρπη συνάντηση μεταξύ των αρχηγών της ρωσικής και της ουκρανικής διπλωματίας την περασμένη Πέμπτη στην Τουρκία.

Η Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα απαιτήσει για άλλη μια φορά άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This