Έκκληση Ιερωνύμου σε Κύριλλο να ενεργήσει για να σταματήσει ο πόλεμος

Έκανε αναφορά στους μακροχρόνιους και ακατάλυτους δεσμούς αγάπης και φιλίας της Εκκλησίας της Ελλάδας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας

Must Read

Εκκληση στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, να ενεργήσει ώστε να σταματήσει ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως έκανε γνωστό χθες η ΔΙΣ. Σε επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Κύριλλο πριν από λίγες ημέρες, ο μακαριότατος αναφέρει ότι παρακολουθεί με πολλή ανησυχία και πόνο καρδιάς τις τραγικές εξελίξεις του πολέμου, ο οποίος διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αναφορά στους μακροχρόνιους και ακατάλυτους δεσμούς αγάπης και φιλίας της Εκκλησίας της Ελλάδας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Κύριλλο και προς όλη την Εκκλησία της Ρωσίας να αντισταθούν στα πολεμικά σχέδια των κοσμικών ηγετών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η παρέμβαση αυτή θα αποβεί καταλυτική προς τον εν λόγω σκοπό.

«Η παρέμβαση εκ μέρους της υμετέρας μακαριότητος θα συμβάλλει καθοριστικώς και εις την περαιτέρω αύξηση της δυναμικής των ορθοδόξων Εκκλησιών εν τω συγχρόνω κόσμω, καθ’ ότι ο πόλεμος μεταξύ ομοδόξων εθνών απομειοί τη φερεγγυότητα ημών ως χριστιανών, οίτινες, καίτοι έχομεν πρωταρχικό καθήκον να κηρύσσουμε την ειρήνην, εν τούτοις δεν την εφαρμόζουμε εν τη πράξει, προξενούντες ποικίλες αρνητικές συνέπειες αναφορικώς προς το κύρος και την εν γένει παρουσίαν της ορθοδόξου Εκκλησίας, διαχριστιανικώς και παγκοσμίως» υπογραμμίζει ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Επίσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε γνωστό ότι σε επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο του μετέφερε την αρωγή και αλληλεγγύη της εν Ελλάδι Εκκλησίας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την ορθόδοξη εν Ουκρανία Εκκλησία και ιδιαίτερα προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, έχει ήδη θέσει στη διάθεση της Πολιτείας δομές της Εκκλησίας, ξενώνες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Συνύπαρξις και του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή σε όλη την Ελλάδα για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων, ιδίως παιδιών και ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ ταυτόχρονα πολλές μητροπόλεις, σε συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις και φορείς, προβαίνουν σε συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This