Τουρισμός: Μεγάλη αβεβαιότητα στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του πολέμου

Τι φοβίζει τους ξενοδόχους

Must Read

Τεράστιο πρόβλημα προκαλεί για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας, που κινείται σε… κινούμενη άμμο, όπως όλα δείχνουν, αφού οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί τουρίστες προτιμούν τις παραλίες της Μακεδονίας και της Θράκης τα τελευταία χρόνια, ειδικά τη Χαλκιδική.

Αυτό που φοβίζει, επίσης, τους επιχειρηματίες του τουρισμού στη βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και περιπτώσεις ξενοδοχείων, αλλά και τουριστικών πρακτορείων που έχουν σημαντική εξάρτηση από τις αγορές Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι το ντόμινο των επιπτώσεων στην καταναλωτική συμπεριφορά τουριστών που προέρχονται από τη δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία οι κρατήσεις από τα Βαλκάνια, και δη τη Ρουμανία που συνορεύει με την Ουκρανία, έχουν «παγώσει», ενώ κρατήσεις από τη Μολδαβία ακυρώθηκαν. Την ίδια ώρα υστέρηση κρατήσεων, έναντι της περιόδου πριν από τις πολεμικές συρράξεις, καταγράφονται και από χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Όπως εξηγεί ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γιάννης Λασπάς «η ψυχολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον προγραμματισμό διακοπών. Παράλληλα, το υψηλό κόστος σε μια σειρά προϊόντων, πέραν της ενέργειας που έχει εκτοξευτεί, δεν ξέρουμε πώς θα επιδράσει τελικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε κρατήσεις που αρχίζουν από τα τέλη Μαΐου, από Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία.

Ωστόσο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά και εάν θα έρθουν αυτοί οι τουρίστες. Όσο πιο σύντομα τελειώσουν οι εχθροπραξίες τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει ο τουρισμός να βρει ξανά τον βηματισμό του και να αντιστραφεί η αρνητική ψυχολογία». Φυσικά, οι τουριστικοί πράκτορες δεν έχουν να κάνουν κάτι, απλώς να περιμένουν τις εξελίξεις στον πόλεμο, αναμένοντας να τελειώσει, για να αρχίσει το ενδιαφέρον τουριστών για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This