Η Αρχή Διαφάνειας μπήκε στο Νοσοκομείο Μεταξά και ελέγχει τις απευθείας αναθέσεις του Διοικητή

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του newsbreak.gr

Must Read

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει οι υπέρογκες δαπάνες για τα «μαύρα» τεστ κορωνοϊού και οι απευθείας αναθέσεις του Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά Χαράλαμπου Τουμπέκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η «έφοδος» των δυο ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας, έγινε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022. Πρώτος σταθμός το γραφείο του Διοικητή Χαράλαμπου Τουμπέκη, ο οποίος καλείται να απολογηθεί για τα «μαύρα» τεστ κορωνοϊού, αξίας άνω των 400.000 ευρώ και τα οποία προμηθεύτηκε το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά με «απευθείας ανάθεση» και χωρίς να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη νομοθεσία περί προμηθειών του Δημοσίου (εξ ου και ο όρος «μαύρα»).

Διαβάστε σχετικά: Νοσοκομείο Μεταξά: Το «πάρτι» με χιλιάδες τεστ κορωνοϊού κάθε μήνα συνεχίζεται – Εγκρίθηκαν 420.000 ευρώ για τα «μαύρα» τεστ του 2021

Ο κ. Τουμπέκης αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα και παρά τις σοβαρές καταγγελίες, τα δημοσιεύματα και τις επερωτήσεις στη Βουλή, δεν έχει νιώσει την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια. Ενώ παραμένει άγνωστο αν έχει κληθεί από τον Υπουργό ή την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά που λέγονται και γράφονται.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου έχει διαφωνήσει με τις παράνομες αποφάσεις του Διοικητή

Έντονες αντιδράσεις φαίνεται πως έχουν προκληθεί εντός και εκτός νοσοκομείου, με τον τρόπο που ασκεί διοίκηση ο Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά Χαράλαμπος Τουμπέκης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του Υπουργείου Υγείας, τα δημοσιεύματα, οι ερωτήσεις στη Βουλή και οι γραπτές και προφορικές καταγγελίες προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δρομολόγηση της έρευνας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντου Ευσταθόπουλου και στον καθοριστικό ρόλο που έχει παίξει στη διερεύνηση της υπόθεσης σκανδαλωδών προμηθειών και απευθείας αναθέσεων συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Όπως επίσης και σε υπάλληλο του Νοσοκομείου Μεταξά που δε δίστασε να καταγγείλει επώνυμα τις παρανομίες που υπέπεσαν στην αντίληψή του, παρά το ιδιότυπο bullying που δέχτηκε.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αναπληρωτής Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις φημολογίες περί κακοδιαχείρισης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή μας, φέρεται να έχει διαχωρίσει ξεκάθαρα τη θέση του από αυτή του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά εδώ και αρκετούς μήνες, καταψηφίζοντας θέματα ημερήσιας διάταξης στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, αλλά και ενημερώνοντας εγκαίρως και ενυπόγραφα τόσο τους συναδέλφους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, όσο και την προϊστάμενή του αρχή, σχετικά με μια σειρά σοβαρών ζητημάτων.

Άμεσα το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας

Δεδομένου ότι ο έλεγχος αφορά σε παράτυπες έως παράνομες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να ξεπεραστεί κάθε γραφειοκρατική διαδικασία και να εκδοθεί άμεσα το πόρισμα των ελεγκτών, για να αποφευχθεί επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου Μεταξά. Οποιαδήποτε χρονοκαθυστέρηση θα δύναται να θεωρηθεί ευλόγως ως πρόθεση συγκάλυψης, μιας και δεν αποτελεί καθημερινότητα η άσκηση ελέγχου εν ενεργεία Διοικητή Δημόσιου Νοσοκομείου για τόσο σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαχείρισης.

Η στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

Είναι χαρακτηριστική η ολιγωρία που έχει επιδείξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία φέρεται να γνωρίζει τι συμβαίνει στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Πειραιά μήνες τώρα.

Βάσει των πληροφοριών μας μέσα από το Υπουργείο Υγείας, καθοριστικής σημασίας για τη διεξαγωγή ελέγχου στο Νοσοκομείο Μεταξά, ήταν η συμβολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, αλλά και του Διοικητή της δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστου Ροϊλού, ο οποίος φέρεται να έχει αφήσει «μεταξεταστέο» τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Χαράλαμπο Τουμπέκη στην αξιολόγηση των Διοικητών.

Επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος καλείται σε λίγες μέρες να απαντήσει σε μια ακόμα ερώτηση της Ελληνικής Λύσης σε σχέση με τα οικονομικά του Νοσοκομείου Μεταξά.

Είναι ενήμερο το Γραφείο του Πρωθυπουργού;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα αναλήψεως των καθηκόντων του, είχε ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα ανεχτεί την παραμικρή υπόνοια σκανδάλου στο δημόσιο βίο. Θυμόμαστε μάλιστα συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο ίδιος παρενέβη παραδειγματικά.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν το Γραφείο του Πρωθυπουργού είναι ενήμερο για την κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και μήνες στο Νοσοκομείο Μεταξά, με έντονη την οσμή σκανδάλου, κάτι που προκαλεί ζημία στο νοσοκομείο, στο δημόσιο σύστημα υγείας γενικότερα και στην ίδια την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αλλά και αν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις «τύπου Νοσοκομείου Μεταξά» που θα πρέπει να ελεγχθούν άμεσα. Ώστε να κατανοήσει και ο ελληνικός λαός την αξία της αξιολόγησης των Διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων, που υποτίθεται ότι έλαβε χώρα το 2021!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This