Εξετάσεις σε συνθήκες… Σιβηρίας: Χωρίς θέρμανση το Κέντρο Υγείας Βόλου!

Με ένα καλοριφέρ και αερόθερμα το προσωπικό προσπαθεί να ζεσταίνει τους χώρους

Must Read

Απίστευτη ταλαιπωρία τις τελευταίες εβδομάδες για τους ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Βόλου, αλλά και για το προσωπικό που εργάζεται στη δομή, εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης στο κτίριο της οδού Παπαδιαμάντη.

Κυριολεκτικά πολικές θερμοκρασίες επικρατούν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα εξεταστήρια και ιατρεία. Από το ισόγειο μέχρι και τον τρίτο όροφο όλα τα ιατρεία είναι «ψυγεία». Ο κεντρικός μηχανισμός θέρμανσης του κτιρίου δεν λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχει πετρέλαιο.

Τον διαγωνισμό για την ανάδειξη νέου προμηθευτή έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ (ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Βόλου), όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Έτσι δίχως καύσιμη ύλη τα «γρανάζια» του συστήματος θέρμανσης δεν γυρνούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εφιάλτη που βιώνουν όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό.

Για να ζεσταίνονται κατ’ ελάχιστο οι χώροι γιατροί και νοσηλευτές φέρνουν από τα σπίτια τους επιδαπέδια αερόθερμα! Επίσης, ένα καλοριφέρ που αγόρασαν με δικά τους χρήματα! Στο εμβολιαστικό κέντρο την κατάσταση σώζουν δύο κλιματιστικά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί παλαιότερα και τώρα δουλεύουν στο φουλ, προκειμένου να μην πουντιάζουν εκείνοι που σπεύδουν να θωρακιστούν από τον κορωνοϊό και κινδυνεύουν τελικά να κρυολογήσουν, εξαιτίας της έλλειψης ιδανικών συνθηκών για να λειτουργεί ένα ιατρείο.

Γιατί έπρεπε ο ΕΦΚΑ να περιμένει να τελειώσουν τα αποθέματα πετρελαίου για να κάνει νέο διαγωνισμό και δεν προβλέφτηκε να γίνει προκήρυξη νωρίτερα, ώστε εγκαίρως να έχει αναδειχθεί ο νέος προμηθευτής; Σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα είχε προκύψει πρόβλημα και δεν θα ήταν υποχρεωμένοι ασθενείς, ασφαλισμένοι και προσωπικό να υποβάλλονται σε τέτοια μαρτύρια!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Βόλου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η υποστελέχωση του ΕΣΥ ήταν στο επίκεντρο της σημερινής διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των εκπροσώπων φορέων, συνδικάτων, συλλόγων, σωματείων και πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Η Δέσποινα Ευαγγελινού γραμματέας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας υποστήριξε ότι “στόχος μας να αναδείξουμε τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποκαλύφθηκε όλη αυτή η «γύμνια». Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αδιανόητο να αγωνιούν για το αν θα μπορούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Θα φοβούνται να αρρωστήσουν γιατί δεν θα ξέρουν αν θα έχουν χρήματα να πληρώσουν εξετάσεις που δυστυχώς σήμερα δεν καλύπτονται… Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This