«Τσουχτερό» κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας – Τι είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την ερχόμενη εβδομάδα

Must Read

Τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και άνοδος στα ανατολικά, με ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Πιθανότητα χιονόνερου υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας»

Χιονόνερο θα κάνει την εμφάνισή του σήμερα στα ανατολικά, ενώ στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Θα υπάρξουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξει ηλιοφάνεια. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων εντάσεως 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 7-10 βαθμούς» είπε ο μετεωρολόγος, χτυπώντας καμπανάκι για τον παγετό σε ορισμένες περιοχές.

«Στην Αττική θα υπάρξουν κατά τόπους συννεφιές, με χιονόνερο ή χιόνι, με βελτιωμένο κατά διαστήματα καιρό. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2-6 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 βαθμούς. Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές στην Θεσσαλονίκη, με βορειοανατολικούς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 8 βαθμούς» συνέχισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιώντας ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, εξήγησε ότι η κακοκαιρία θα επιμείνει την ερχόμενη εβδομάδα στις περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This