Δίκη Τοπαλούδη: Ξεκινά και πάλι… μετ’ εμποδίων!

Καταθέτουν οι μάρτυρες χωρίς τους γονείς της δολοφονημένης κοπέλας

Must Read

Αρχίζουν σήμερα, εκτός απροόπτου, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Δεν θα παραστούν οι γονείς της δολοφονημένης κοπέλας. Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου έπειτα από αρκετές διακοπές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ζήτησαν από το δικαστήριο στην τελευταία συνεδρίαση να μην ξεκινήσει η δίκη με τις δικές τους καταθέσεις, καθώς έχουν ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς διακοπές. Το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται να καταθέσουν στις 28 Μαρτίου, όταν και έχει οριστεί η επόμενη συνεδρίαση.

Ποιοι καταθέτουν σήμερα

Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει ο διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος ήταν ένας εκ των ανθρώπων που εξιχνίασε τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας. «Το σώμα της κοπέλας όταν βρέθηκε επέπλεε στο νερό, τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ το εσωρούχο της ήταν σκισμένο. Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» είχε καταθέσει στον πρώτο βαθμό της δίκης, υπογραμμίζοντας πως ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος «έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά». Ο μάρτυρας αναφερόμενος στους γονείς του 23χρονου, είχε σημειώσει ότι ο πατέρας του δεν απαντούσε αρχικά στο ερώτημα του πού βρίσκεται ο γιος του, ενώ η μητέρα του «αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις αρχές για ένα τετράωρο εξαφανίστηκε».

Αναφερόμενος στον 20χρονο Αλβανό κατηγορούμενο, τον χαρακτήρισε «συνεργάσιμο, πολύ ψύχραιμο και καθόλου φοβισμένο». Σε ερώτηση που είχε δεχτεί σχετικά με το εάν οι φωνές της νεαρής φοιτήτριας ήταν πιθανόν να ακούστηκαν εκείνη τη νύχτα, επεσήμανε ότι «θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές από πρόσωπα με καλή ακοή». Σημειώνεται, ότι η γιαγιά του 23χρονου Ροδίτη, κατοικούσε στο ισόγειο του σπιτιού, που οι δυο κατηγορούμενοι βίασαν τη νεαρή φοιτήτρια.

Το χρονικό της δίκης

Ήδη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έχει ήδη συνεδριάσει τρεις φορές χωρίς να προχωρήσει στην αποδεικτική διαδικασία. Και αυτό διότι αφενός υπήρξαν αιτήματα της διακοπής τη δίκης από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου με Αλβανική καταγωγή και αφετέρου μέλος της σύνθεσης νόσησε με Covid-19.

Παραίτηση συνηγόρου

Αφού ήδη στο παρελθόν είχε γίνει δεκτό να διακοπεί η υπόθεση προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία ως νεοδιορισθείς δικηγόρος, εν τελεί επανήλθε ζητώντας αυτή τη φορά την αναβολή της. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Διαβάστε ακόμα:

Διακόπηκε για 3η φορά η δίκη για την Τοπαλούδη! Αρνήθηκαν να αναλάβουν τον Αλβανό οι δικηγόροι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This