Θετικοί 16 ηλικιωμένοι και τρεις υπάλληλοι στο Γηροκομείο Βόλου

Κουφοντίνας και Μαζιώτης με κορωνοϊό στις φυλακές του Δομοκού

Must Read

Σε κλοιό κορονοϊού βρίσκεται το Γηροκομείο Βόλου, όπου βρέθηκαν θετικά 19 άτομα, 16 από τα οποία είναι ηλικιωμένοι και τρεις υπάλληλοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος, ορισμένα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προληπτικού δειγματοληπτικού ελέγχου με rapid test που γίνεται κάθε εβδομάδα.

Στη συνέχεια, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, έγιναν μοριακά τεστ, από τα οποία αποκαλύφθηκε ότι η διασπορά του ιού ήταν μεγαλύτερη. Δύο από τους ηλικιωμένους χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ οι υπόλοιποι 14 παραμένουν στο γηροκομείο με ελαφρά συμπτώματα.

Οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τόσοι οι ηλικιωμένοι όσο και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του Covid. Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκονται ανάμεσα στους 18 κρατουμένους της πτέρυγας του ισογείου των Φυλακών Δομοκού που βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα έγιναν τεστ σε έγκλειστους του πρώτου ορόφου που εμφάνιζαν συμπτώματα.

Στη συνέχεια οι έλεγχοι σταμάτησαν, αλλά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κρατουμένων του ισογείου τα δειγματοληπτικά τεστ συνεχίστηκαν και σε αυτούς, με αποτέλεσμα να
προκύψουν τα δεκάδες κρούσματα. Τις τελευταίες εβδομάδες το κατάστημα κράτησης στον Δομοκό έχει μετατραπεί σε «φωλιά» της πανδημίας, καθώς υπάρχει υπερμετάδοση του ιού.

Στις αρχές του μήνα βρέθηκαν θετικοί το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του
Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και ο υπαρχηγός του κόμματος Χρήστος Παππάς.

Αυξημένος είναι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου στην περιοχή. Στην κλινική Covid νοσηλεύονται 32 άτομα και στη ΜΕΘ τέσσερις ασθενείς, ηλικίας από 68 ως 81 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This