Ιατροδικαστής Λέων: «Η μητέρα … μας περιγράφει ουσιαστικά τη στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού»

«Ο ύποπτος καταθέτει τελευταίος», λέει δικηγόρος για την υπόθεση της Πάτρας

Must Read

Το πόρισμα των ιατροδικαστών φαίνεται πως περιμένουν οι Αρχές για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και το πόρισμα αναμένεται να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» του μυστηρίου.

Πάντως για μια ακόμη ημέρα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προκάλεσε… αναταραχή με τα όσα δήλωσε. Αυτή τη φορά αναφέρθηκε στη μητέρα της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, λέγοντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει δώσει πάρα πολλά βοηθητικά  στοιχεία στις Αρχές μέσω των δηλώσεών της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λέων, «η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού»!

Και πρόσθεσε: «Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της».


Ο ιατροδικαστής επανέλαβε πως όλα τα ευρήματα ήταν σωστά (από ιατροδικαστές και παθολογοανατόμους), αλλά το πρόβλημα είναι η αιτία θανάτου της Μαλένας, που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Και μίλησε ξανά για ασφυκτικό θάνατο:

«Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια. Αλλά οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».

Όπως έχει ξαναπεί, ο θάνατος της Τζωρτζίνας (τελευταίος χρονικά), είναι αυτός που θα βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου: «Ο ασφυκτικός θάνατος έχει κάποια συγκεκριμένα στάδια. Ιατροδικαστικά, είναι βέβαιο ότι θα βγουν ασφαλέστατα συμπεράσματα. Μιλάμε για τη Τζωρτζίνα, το 9χρονο παιδί και σε αυτό το παιδί είχαμε εγκεφαλοπάθεια. Το πρώτο όργανο που πλήττεται εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος. Η τετραπληγία μπορεί να προκύψει ακόμα και να έχει στερηθεί ελάχιστα λεπτά οξυγόνο το παιδί. Αναμένω τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης, μας βοήθησε πολύ η οικογένεια με την δημοσιοποίηση των στοιχείων και οι περιγραφές της μητέρας για τον θάνατο των παιδιών».

«Ο ύποπτος καταθέτει τελευταίος»

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου μίλησε από την πλευρά της νομικής οπτικής και αφού επεσήμανε πως λόγω της εμπλοκής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αποκλείεται ο θάνατος από φυσικά αίτια, πρόσθεσε πως σε τέτοιες υποθέσεις, ο ύποπτος καταθέτει τελευταίος

«Είναι γεγονός ότι η υπόθεση έχει αναληφθεί από το Ανθρωποκτονιών. Άρα, και μόνο από αυτό, φαίνεται ότι δεν υπάρχει θάνατος από φυσικά αίτια. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι υπάρχει πόλεμος αναρτήσεων στο διαδίκτυο, ειδικά από μία μάνα που έχει χάσει 3 παιδιά. Υπάρχει άμεση και έντονη κινητικότητα, για να πάρουν τις τελευταίες καταθέσεις. Ειθισται στις υποθέσεις που προέρχονται από εγκληματική ενέργεια, ο ύποπτος να καταθέτει τελευταίος. Τα στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια δείχνουν ότι υπάρχει μία εγκληματική ενέργεια και θα λυθεί ο γρίφος».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This