«Γύρισε μελανιασμένος στο σπίτι»: Τι αποκάλυψε ο αδερφός του 13χρονου που πήγε σχολείο με αεροβόλο

Αιχμές για τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία αν και είχε ενημερωθεί δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την κατάσταση

Must Read

Μια νέα υπόθεση bullying αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη 13χρονου μαθητή γυμνασίου στον Γέρακα, ο οποίος πήγε σχολείο έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο με πλαστικές σφαίρες προκειμένου να αμυνθεί, όπως ισχυρίζεται, στις απειλές που δεχόταν από συγκεκριμένη παρέα παιδιών. Η διευθύντρια του σχολείου ήταν που κάλεσε την αστυνομία, όταν αντιλήφθηκε ότι ο ανήλικος είχε μαζί του το αεροβόλο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 13χρονος δεχόταν απειλές από μαθητές μεγαλύτερης τάξης και πήγαινε στο σχολείο έχοντας μαζί του το αεροβόλο, που είχε πάρει κρυφά από την τσάντα ενός από τα αδέλφια του. Σύμφωνα με πληροφορίες θύματα bullying από τη συγκεκριμένη παρέα είχαν πέσει και άλλα παιδιά από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αδερφού του 13χρονου μαθητή, δεχόταν αφόρητο bullying καθημερινά: «Μόλις προχθές τον χτύπησαν. Γύρισε μελανιασμένος στο σπίτι. Και τον απείλησαν πως αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον ξαναχτυπήσουν, θα του κάνουν κακό. Είναι πολύ σοβαρές οι απειλές, θα σε μαχαιρώσουμε, θα σε σκοτώσουμε, έχουμε μαχαίρια. Έτσι έφτασε το παιδί σε αυτό το σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αδελφός του 13χρονου. Ο οποίος λέει ότι το παιδί είναι χαμηλών τόνων και με κλειστό χαρακτήρα, που δεν είχε αποκαλύψει τι περνάει ούτε στα αδέρφια του. Την ίδια άποψη έχει και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου, η οποία συμβούλευσε τόσο την οικογένεια όσο και τους καθηγητές να μην τιμωρήσουν τον 13χρονο, διότι πρόκειται για παιδί ήπιων τόνων που έφτασε στα όριά του από τη βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν.

Αιχμές πάντως αφήνει ο αδερφός του 13χρονου για τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία αν και είχε ενημερωθεί δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την κατάσταση: «Είχαμε ενημερωθεί για κάποια περιστατικά, ενημερώσαμε και τη διεύθυνση, δεν ανέλαβαν κάποια δράση. Μια επίπληξη έκαναν σε έναν από τους μαθητές. Μέσα στο σχολείο μπορούμε να τους ελέγξουμε, έξω από το σχολείο δεν μπορούμε του έλεγαν. Θα μπορούσε η διευθύντρια να πάρει απευθείας τους γονείς μου και όχι να καλέσει την αστυνομία. Ένα παιδί που δεχόταν bullying το αλλάζουν σχολείο. Τον πήγαν στην αστυνομία και του πήραν αποτυπώματα ενώ είναι το θύμα όχι ο θύτης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζοντας μιλάει για τις απειλές που δεχόταν από την παρέα των νταήδων του σχολείου: «Θα σε δείρω, θα σε σκοτώσω, θα σε καρφώσω. Έτσι του έλεγαν. Είχε θορυβηθεί πάρα πολύ από την υπόθεση του Γιακουμάκη. Αυτά φοβόταν και έφτασε στα άκρα. Τα παιδιά που δέχονται bullying φτάνουν στα άκρα, είτε κάνουν κακό σε κάποιον η στον εαυτό τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This