Οι κανονιοβολισμοί στον Λυκαβηττό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Must Read

Με την εκτέλεση 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού ξεκίνησε το προγραμμα των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Λίγο πριν από τις 7:00 έπεσαν 21 χαιρετιστήριες «κανονιές» από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, προς τιμή των 201 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο έθιμο προέρχεται από το αγγλικό ναυτικό, όπου τα κανόνια των πλοίων πριν μπουν σε ειρηνικό ή σε αγγλικό λιμάνι έπρεπε να αδειάσουν. Τα εφτά κανόνια μπορούσαν να ρίξουν τρία βλήματα, για αυτό και οι 21 κανονιοβολισμοί. Στην Ελλάδα αυτό το έθιμο υιοθετήθηκε για πρώτη φορά στον πρώτο εορτασμό της 25ης Μαρτίου το 1838.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This