Λογαριασμός ρεύματος για πολλά… εγκεφαλικά: 650.000 ευρώ μόλις για ένα δίμηνο!

Ο Δήμος Χανίων ψάχνει τώρα να βρει τα χρήματα για την αποπληρωμή του

Must Read

Αδιανόητες καταστάσεις βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς οι απίστευτες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν καταστήσει ανέφικτες τις πληρωμές τους! Από το «παιχνίδι» των υπέρογκων αυξήσεων δεν εξαιρούνται ούτε οι Δήμοι!

«Κλαίει» και η Κρήτη!

Ο λογαριασμός ρεύματος στα Χανιά ήρθε κάτι παραπάνω από φουσκωμένος. Αφορά τον δήμο που καλείται να βρει τα χρήματα για να κάνει την αποπληρωμή. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα πριν από λίγες μέρες, όταν έφτασε η χρέωση και για τον επόμενο μήνα. Συνολικά ο δήμος στα Χανιά θα πρέπει να δώσει πάνω από 650.000 ευρώ για τους λογαριασμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2022.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός ρεύματος για τον Ιανουάριο ήρθε στις 344.932 ευρώ (αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2021 ήταν 193.204) και τον Φεβρουάριο στις 309.463 ευρώ (αντίστοιχα τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν 174.366), συνυπολογίζοντας φυσικά ότι ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες! Άλλο ένα παράδειγμα είναι και ο δήμος Ηρακλείου που πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι καλείται να πληρώσει 526.000 ευρώ, μόνο για τον Ιανουάριο του 2022!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Χανίων, Τάσο Αλόγλου, «η αύξηση στον προϋπολογισμό για το ρεύμα που καλείται να πληρώσει φέτος ο δήμος Χανίων πλησιάζει το 60%-70% σε σχέση με όσα πλήρωσε πέρυσι». Αξίζει φυσικά να τονίσουμε ότι ο δήμος Χανίων, είναι ένας μεγάλος δήμος όπου υπάρχει αποθεματικό για να εξάγουμε ένα πρώτο συμπέρασμα, πόσο πιο δύσκολη είναι η κατάσταση σε μικρότερους δήμους, που προφανώς, το αποθεματικό τους είναι πενιχρό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This