Μαίνεται ο πόλεμος: Βομβαρδίστηκαν τα γραφεία της Ε.Ε. στη Μαριούπολη

«Μαύρες» οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ για τις απώλειες αμάχων

Must Read

Δεν έχει τέλος το δράμα που βιώνει η Ουκρανία με τη ρωσική εισβολή για συνεχίζεται για ακόμα μία ημέρα. Άμαχος πληθυσμός εξακολουθεί να χάνει τη ζωή του. Νωρίτερα μάλιστα, βομβαρδίστηκε γραφείο αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαριούπολη.

Πόλη… φάντασμα

Συγκεκριμένα, το γραφείο της Συμβουλευτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταρρύθμιση του τομέα της μη στρατιωτικής ασφάλειας στην Ουκρανία (EUAM) στη Μαριούπολη υπέστη επίθεση από το πυροβολικό του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Τζοζέπ Μπορέλ, η EUAM «έλαβε αξιόπιστες πληροφορίες ότι το γραφείο της στη Μαριούπολη χτυπήθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό», με αποτέλεσμα «να υποστεί μεγάλη ζημιά», πάντως «κανένα μέλος ή συμβασιούχος της αποστολής δεν τραυματίστηκε».

«Μαύρες» οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ για τις απώλειες αμάχων

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, χιλιάδες είναι οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη, ενώ οι Αρχές της πόλης κάνουν λόγο για 5.000 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί.

Εντωμεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά χωρίς να οδηγηθεί πουθενά. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «για να βρεθεί μια λύση για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την πόλη, οι Ουκρανοί εθνικιστές μαχητές πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση και να καταθέσουν τα όπλα»! Και όλα αυτά σε μια πόλη που σύμφωνα με τον δήμαρχό της δήλωσε πως από βρίσκεται από τη Δευτέρα «στα χέρια των κατακτητών» μετά από εβδομάδες πολιορκίας.

Μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις του στην ανατολική του πτέρυγα στην Ευρώπη, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες παγκόσμια για το τι θα γίνει εάν η Ρωσία «χτυπήσει» και προς τα εκεί. Μονάδα αποτελούμενη από περίπου 200 Πεζοναύτες μεταφέρθηκε στη Λιθουανία έπειτα από γυμνάσια στην Ευρώπη, ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο Τζον Κέρμπι.

Δέκα μαχητικά F/A-18 Hornet και «μερικά» μεταγωγικά C-130 Hercules μαζί με περίπου 200 στρατιωτικούς που αποτελούν το προσωπικό υποστήριξής τους θα μεταφερθούν επίσης στην ανατολική Ευρώπη από τις ΗΠΑ, συνέχισε ο Κέρμπι. Ο ακριβής προορισμός τους μένει να αποφασιστεί, όμως η ανάπτυξή τους θα γίνει πολύ σύντομα, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου συμπλήρωσε ότι ο στόχος της Ουάσινγκτον δεν είναι να καλυφθεί κάποιος αριθμός στρατιωτών που θα είναι ανεπτυγμένοι στην ανατολική πτέρυγα του NATO αλλά να είναι διαθέσιμες οι «σωστές δυνατότητες» σε αυτή, κάτι που όπως είτε συζητάται μόνιμα με τους συμμάχους και των εταίρους των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Μαριούπολη: Σοκάρουν οι εικόνες με το «βουνό» από πτώματα στρατιωτών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This