Σαϊντού Καμαρά: Σε 10 ημέρες η τελική απόφαση για το αν θα απελαθεί

«Καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας...», δήλωσε για τον 18χρονο μαθητή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Must Read

Δέκα ημέρες αγωνίας ακόμη για τον 18χρονο Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση, καθώς τότε αναμένεται να εκδοθεί η τελική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων, όπου σήμερα Τετάρτη επανεξετάστηκε το αίτημά του να παραμείνει στη χώρα μας.

Στο πλευρό του Σαϊντού κατά τη σημερινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων στου Ρέντη βρέθηκαν συμμαθητές και καθηγητές του από το Λύκειο στον Άγιο Δημήτριο, όπου φοιτά, με τον 18χρονο να δηλώνει συγκινημένος, κατά την έξοδό του από τη συζήτηση της προσφυγής του, «σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαϊντού Καμαρά συναντήθηκε χθες Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την ενίσχυση του φακέλου του με στοιχεία που υποστηρίζουν το αίτημά του για παραμονή στη χώρα, ενώ εξέφρασε την προσδοκία η τελική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων να τού επιτρέψει να κάνει την Ελλάδα τη «δεύτερη πατρίδα του».

Ιερώνυμος: Να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα

Να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο καλεί την Πολιτεία (και) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ώστε να μην κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του μαθητή της Γ’ Λυκείου Σαϊντού Καμαρά και να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα.

«Γνωρίζω προσωπικά τον μικρό μαθητή και από τις συναντήσεις μου μαζί του είδα στα μάτια του τη λαχτάρα του να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Είναι καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», τόνισε σχετικά ο Μακαριώτατος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This