Στις καλένδες για μία ακόμη φορά η κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλό

Η αναστολή παρατείνεται μέχρι τις 31/10/2022 (και βλέπουμε...)

Must Read

Νέο δώρο στους επιχειρηματίες του τουρισμού από την κυβέρνηση. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Μετατροπή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στην Ανώνυμη Εταιρεία “Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων” και κύρωση του Καταστατικού της» και ψηφίστηκε προχθές, «παγώνει» για άλλους επτά μήνες τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τις διατηρήσουν και αυτή τη θερινή σεζόν.

Όπως αναφέρει το άρθρο 7 του νόμου, «αναστέλλεται μέχρι τις 31.10.2022 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται πριν από τις 9.3.2021, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, στην παραλία, στην όχθη, στην παρόχθια ζώνη, στο υδάτινο στοιχείο, στον πυθμένα και στο υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών νομιμοποίησης/τακτοποίησης έργων που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, στην παραλία, κ.λπ. Η κατεδάφιση και η αποβολή στην παρούσα χρονική συγκυρία θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα και μη αναστρέψιμα τετελεσμένα σε πολύ μεγάλο αριθμό φορέων και προσώπων (ιδίως τουριστικές επιχειρήσεις), οι οποίοι επικεντρώνουν τη δραστηριότητά τους σε έργα που έχουν κατασκευαστεί στα ανωτέρω σημεία, χωρίς να υφίσταται σχετικά απόφαση περί παραχώρησης χρήσης.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This