ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η υγρασία του τάφου ίσως έχει καταστρέψει το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Επείγει η εκταφή

Τμήμα Ανθρωποκτονιών και Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών θα δώσουν μάχη για τον χρόνο

Must Read

Πληροφορίες και δεδομένα από το τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του θανάτου της ενδεχομένως να έχουν χαθεί για πάντα.

  • του Μάνου Μεϊμαράκη

Η πληροφορία ότι το tablet βρίσκεται στον τάφο της Τζωρτζίνας έγινε γνωστή στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» όταν τηλεθεατής αποκάλυψε στην εκπομπή πως η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με την Τζωρτζίνα, έθαψε και το τάμπλετ της.

Την πληροφορία φέρεται ότι επιβεβαιώνουν και οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών.

Εφόσον λοιπόν αυτό είναι αληθές οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και οι αναλυτές της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα δώσουν με πολύ προσοχή και χειρουργική ακρίβεια μια άνιση μάχη με τον χρόνο προκειμένου να ανακτήσουν ιδιότητες του tabelt.

Η εκταφή δεν πρέπει να αργήσει περισσότερο.

Όπως εξηγεί στο newsbreak.gr ανώτερη πηγή στην ΕΛ.ΑΣ «όλα τα ηλεκτρονικά μέσα είναι πολύ ευαίσθητα στην υγρασία. Σε ένα ταφικό περιβάλλον η υγρασία είναι πολύ υψηλή. Ενδεχομένως, το τάμπλετ να έχει καταστραφεί. Όμως επειδή η μνήμη σε αυτές τις συσκευές είναι αρκετά διαφυλαγμένη στο εσωτερικό της συσκευής, μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο υπό προϋποθέσεις».

Αν έχει εισχωρήσει στην συσκευή αρκετή υγρασία όταν το ηλεκτρονικό κύκλωμα της συσκευής συνδεθεί με ηλεκτρικό ρεύμα, ένα σοβαρό ενδεχόμενο είναι να «καεί».

Ηλεκτρονικά ίχνη

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα ψηφιακά δεδομένα των αναζητήσεων της Πισπιρίγκου σε συσκευές τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει, αυτά μπορούν να ανακτηθούν μόνον εφόσον υπάρχουν.

Αν έχει πράγματι αναζητήσει πχ ιδιότητες της κεταμίνης πριν από τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας και δεν έχει διαγράψει τα δεδομένα αυτά, μόνο τότε αυτά τα δεδομένα θα εντοπισθούν.

Όμως αν τα έχει διαγράψει, αυτά δεν μπορούν να ανακτηθούν ούτε ακόμα και αν ζητηθούν από τις εταιρίες των μηχανών αναζήτησης. Διότι οι εκπρόσωποι των μηχανών αναζήτησης ισχυρίζονται πως όταν οι χρήστες διαγράφουν τα δεδομένα αναζητήσεων τους καθώς και το ιστορικό περιήγησης, αυτόματα διαγράφονται όλα τα δεδομένα και από τις βάσεις δεδομένων τους.

Επιπλέον, αν η Πισπιρίσγκου έχει χρησιμοποιήσει για τις αναζητήσεις της λογισμικό το οποίο δεν είναι εγκατεστημένο στις συσκευές της, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν ηλεκτρονικά ίχνη.

Εφόσον η ίδια δεν τα έχει διαγράψει ή δεν έχει χρησιμοποιήσει λογισμικό οριστικής διαγραφής δεδομένων, τότε πράγματι οι εξέλιξεις στην υπόθεση θα είναι καταιγιστικές.

Το κίνητρο

Αν βρεθούν αναζητήσεις της Πισπιρίγκου περί κεταμίνης ή άλλων ουσιών με ίδιες ιδιότητες, αυτόματα ανατρέπεται ο ισχυρισμός της ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την ουσία αυτή αλλά θα καταρρεύσει και ολόκληρο το υπερασπιστικό αφήγημα που χτίζει καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα της αποδοθεί κίνητρο.

Σε ότι αφορά δεδομένα και μεταδεδομένα κλήσεων τις οποίες έχει κάνει μπορούν να συγκεντρωθούν έπειτα από αιτήματα σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να αναλυθούν συνολικά όλα μαζί. Πάντως τα δεδομένα αυτά και μόνον αυτά διατηρούνται στις βάσεις δεδομένων των παρόχων μόνο για ένα έτος. Ανάμεσα σε εκατοντάδες ενδεχομένως και χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις μπορεί μια να έχει τόσο καθοριστική σημασία που να οδηγήσει στην συνολική εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τέλος, αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο newsbreak.gr πως είναι πολύ πιθανό η μικρή Τζωρτζίνα να έχει καταγράψει τον εαυτό της μέσω του tablet σε κάποιο μικρό βίντεο, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία παίζοντας.

Έαν υπάρχει ένα τέτοιο βίντεο μέσα στην συσκεύη σε κάθε περίπτωση θα αναλυθεί με κάθε τρόπο. Αν η μικρούλα είχε συνείδηση της κατάστασης της ή γνώριζε πως θα πεθάνει, ίσως έχει αφήσει ένα μήνυμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This