Νίπτει τας χείρας του o γιατρός που κατηγορείται για το θάνατο 24χρονου

Στο νεαρό τοποθέτηθηκε γαστρικός δακτύλιος επειδή ήταν υπέρβαρος

Must Read

Το «μπαλάκι» στον συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έριξε ο ένας εκ των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο ενός 24χρονου από την Κεραμωτή, ο οποίος τον Μάιο του 2017 υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου επειδή ήταν υπέρβαρος. Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν τοποθέτησε τον δακτύλιο στον άτυχο νεαρό, αλλά είχε αναλάβει την παρακολούθησή του στο Νοσοκομείο Καβάλας, στο οποίο είχε πάει όταν άρχισε να εμφανίζει επιπλοκές μετά το χειρουργείο.

«Στο συμβούλιο που είχαμε μαζί με τους άλλους γιατρούς και τον διευθυντή οι απόψεις ήταν αντίθετες. Δεν με άφησαν να “ανοίξω” εκ νέου τον άρρωστο. Την τελική απόφαση δεν την πήρα εγώ, αλλά ο συντονιστής διευθυντής» ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο γιατρός ανέφερε πως, όταν ο ασθενής πήγε στο νοσοκομείο, το προσωπικό έπεσε κυριολεκτικά πάνω του προχωρώντας σε διάφορες εξετάσεις ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει κάποια λοίμωξη. «Προσπαθούσαμε να ελέγξουμε τα πάντα. Από το μυαλό μου περνούσαν όλα, οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς» είπε ο κατηγορούμενος. Ομως στη συνέχεια βρέθηκε σε πραγματικό αδιέξοδο, όπως τόνισε. «Λέγαμε είχε και δεν είχε εμβολή. Σε όλη αυτή τη περίοδο εγώ προσωπικά ήθελα να φύγει ο ασθενής και να διακομιστεί στο Διαβαλκανικό, όπου και έγινε η επέμβαση. Αρχικά, μίλησα με τον πρώτο κατηγορούμενο και του εξήγησα ότι εμείς δεν μπορούμε να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια, και του είπα να αποφασίσει αυτός».

Τελικά, ο γιατρός που χειρούργησε τον 24χρονο αποφάσισε να μη γίνει η διακομιδή. Τότε, όπως υποστήριξε στην απολογία του ο δεύτερος γιατρός, «έψαχνα να βρω τρόπο για να δούμε τι θα γίνει. Ημουν δίπλα του συνεχώς, δεν έφυγα λεπτό. Η κοιλιά του είχε μη ειδική ευαισθησία, δεν είχε όλα τα συμπτώματα περιτονίτιδας. Ηταν πρησμένη με πολλά υγρά, ενώ η οξυγόνωσή του ήταν άριστη. Ηταν ένας άρρωστος που εμφανώς είχε κάποιο θέμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This