Ιατροδικαστικός «πόλεμος» για την υπόθεση της Πάτρας: «Κάποιοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την εικόνα»!

«Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα»

Must Read

Ξεκάθαρος πως οι δύο ιατροδικαστές στους οποίους ανατέθηκαν οι υποθέσεις των θανάτων των δύο πρώτων παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 3,4 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, θα δώσουν αδιαμφισβήτητες απαντήσεις, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έριξε και μια «βόμβα» για κάποιους συναδέλφους του, οι οποίοι όπως σχολίασε «προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα»!

Είπε αρχικά για τις νέες πραγματογνωμοσύνες που αναμένονται από τον Νίκο Καρακούκη και τον Νίκο Καλόγρηα: «Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα».

Και συνέχισε με «βέλη» προς κάποιους συναδέλφους του οι οποίοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση:

«Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα. Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τις συνεντεύξεις που έχει δώσει η οικογένεια: «Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;»

 

«Οι ιατροδικαστές μπορεί να ζητήσουν ξανά την εξέταση των δειγμάτων»

Με τη σειρά του, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης αναφερόμενος στην επανεξέταση των στοιχείων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, επεσήμανε:

«Θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα από τον φάκελο που έχει σχηματιστεί. Θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, εφόσον έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια. Στο πλαίσιο της εντολής που έχουν πάρει, οι ιατροδικαστές μπορεί να ζητήσουν ξανά την εξέταση των δειγμάτων. Έχουμε τον θάνατο τον 3 παιδιών σε σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό σε σχέση με μία παθολογία. Κατά τη διερεύνηση του θανάτου της 9χρονης έχουμε ταυτοποίηση εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με το εύρημα της κεταμίνης αποκλείονται τα παθολογικά αίτια. Με αυτό το δεδομένο ανοίγουν οι φάκελοι και των άλλων 2 παιδιών. Μέχρι στιγμής είχαμε μία άτυπη διαδικασία, τώρα υπάρχει εκ νέου διερεύνηση.

Εάν βρεθούν νέα στοιχεία θα ανατρέψουν τις προηγούμενες αιτίες θανάτου. Όταν εξετάστηκαν τα προηγούμενα περιστατικά, εξετάστηκαν με άλλα δεδομένα με άλλο καθεστώς, ενώ εδώ εξετάζονται όλα τα περιστατικά με το δεδομένο της εγκληματικής ενέργειας και τον θάνατο από κεταμίνη. Στο πρώτο παιδί είχαν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις. Τώρα που έχουμε το δεδομένο της εγκληματικής ενέργειας με την κεταμίνη, εξετάζουμε εκ νέου λαμβάνοντας υπόψη και την εγκληματική ενέργεια, είναι πιο εξειδικευμένες εξετάσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This