Ο ιατροδικαστικός «γόρδιος δεσμός», η «στροφή» της παθολογοανατόμου και η Ίριδα που «δείχνει» τους δράστες

Για «άσο στο μανίκι» της μιλά η κ.Μητσέλου – Λέων: «Λυπάμαι για την κ. Μητσέλου»

Must Read

Με μια στροφή από τα όσα υποστήριζε σχεδόν δύο μήνες πριν, η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα λέει τώρα πως όταν έρθει η ώρα να καταθέσει στην Ανακρίτρια για την υπόθεση του θανάτου του έξι μηνών βρέφους, θα βγάλει «άσο από το μανίκι» και επισημαίνει πως τα πιο σημαντικά ευρήματά στην έκθεσή της, είναι αυτά πριν την αναφορά στην αγενεσία φλεβοκόμβου.

Σημειώνουμε πως στις 24 Φεβρουαρίου, η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου είχε αποκλείσει εγκληματική ενέργεια ή κάποια άλλη αιτία θανάτου, λέγοντας μάλιστα ότι είναι απολύτως σίγουρη.

Σήμερα ωστόσο, υποστήριξε στο Mega, αφήνοντας αιχμές κατά πάντων:

«Εγώ δεν θα βγάλω τον άσο που έχω στο μανίκι στην τηλεόραση και να κάνω ιατρική μέσω τηλεόρασης. Αυτό το κρατάω για την ανακρίτρια. Όλος ο κόσμος στάθηκε στην αγενεσία και επιτέθηκαν όλοι σε εμένα για αυτό το θέμα. Καθίστε τώρα που θα βγουν όλα στη φόρα, να δείτε τι έχει να γίνει … Έκανα ένα μήνα να γράψω την έκθεση σε αυτό το μωρό, ένα μήνα. Το θέμα είναι ότι όλοι σταθήκαν στον φλεβόκομβο, ενώ τα πιο σημαντικά είναι πιο μπροστά στην έκθεση. Τα ευρήματα στον εγκέφαλο, τα ευρήματα στους πνεύμονες, τα ευρήματα διαφόρων οργάνων».

Συνεχίζοντας με τις αιχμές, «φωτογράφησε» την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, η οποία εξέτασε την Ίριδα και την έκθεσή της: «Αυτά τα ευρήματα είναι πιο σημαντικά από την αγενεσία, απ’ αυτή την ‘διαμαρτυρία’ κατά την διάπλαση που είναι η υποπλασία του φλεβόκομβου. Εγώ δεν είμαι ιατροδικαστής, είμαι παθολογοανατόμος, περιγράφω τα ευρήματα μου, από εκεί και πέρα η ερμηνεία εξαρτάται από τον ιατροδικαστή όχι από εμένα. Εγώ δεν μπορώ να βάλω αιτία θανάτου».

Ανατροπή και από την ιατροδικαστή!

Πάντως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και η κ.Τσιόλα ετοιμάζει… ανατροπές στην κατάθεσή της, καθώς το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω κυρίως της προέλευσης των κηλίδων του αίματος.

Τα σενάρια επ’ αυτού (προέλευση αίματος) φαίνονται να είναι δύο: Ή από εσωτερική αμυχή στο στόμα του βρέφους (είτε από το ίδιο το πανάκι, είτε από το νύχι όποιου έβαλε το πανάκι στο στόμα του μωρού προκαλώντας ασφυξία), ή από τους πνεύμονες.

Όπως και να ‘χει, η Αγγελική Τσιόλα είναι έτοιμη να καταθέσει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο ιατροδικαστικός «γόρδιος δεσμός»

Το… κουβάρι των ιατροδικαστικών εκθέσεων (σ.σ. χθες η ογκολόγος της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που πέθανε, απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι αιτία θανάτου η ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η ιατροδικστής Χριστίνα Τσάκωνα στην έκθεσή της), καλούνται τώρα να λύσουν οι δυο ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να επανεξετάσουν στις εκθέσεις, ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογρηάς.

Σε ότι αφορά τη Μαλένα, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός αποκάλυψε στο Mega πως στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού δεν καταγράφηκαν ορισμένες εκδορές – αμυχές στη βάση της μύτης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο υπάρχει μία κοκκινίλα, ένα εντύπωμα στο μάγουλο της Μαλένας, ιδιαίτερα έντονο, το οποίο σύμφωνα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, οφειλόταν σε ατοπική δερματίτιδα.

Ωστόσο, σε φωτογραφίες της προηγούμενης και της ίδια μέρας μέσα από το νοσοκομείο, δεν φαίνεται αυτή η κοκκινίλα.

Γρηγόρης Λέων: «Λυπάμαι για την κ. Μητσέλου» – «Η Ίριδα δείχνει τους δράστες»

Τα λάθη και οι αστοχίες που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην υπόθεση της Πάτρας έχουν προκαλέσει έναν… ανελέητο πόλεμο ανάμεσα σε εμπλεκόμενους και μη.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και πιεστικά, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να συνεχίζει να τα επισημαίνει και να στρέφει και τα βέλη του, όπου θεωρεί πως χρειάζεται, στην προκειμένη περίπτωση, στην κ.Μητσέλου:

«Το μεγάλο λάθος και ιδιαίτερα προς τα μέσα ενημέρωσης, ήταν ότι δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ, να έχουμε δημόσιες δηλώσεις ατόμων που χειρίζονται την υπόθεση χωρίς πριν να μελετήσουν ξανά τα περιστατικά τους. Λυπάμαι για την κ. Μητσέλου. Θεωρώ ότι έκανε μία άψογη ιστολογική εξέταση, κατέγραψε ευρήματα με ένα μεγάλο ερωτηματικό για την καρδιά και η ίδια στάθηκε σε αυτό το ερώτημα. Η ίδια έκανε συνεχόμενα δηλώσεις, όπως και άλλοι πραγματογνώμονες».

Σε ότι αφορά την πεποίθησή του ότι οι θάνατοι των παιδιών οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, ο κ.Λέων δήλωσε ξανά βέβαιος, αναφέροντας για την Ίριδα:

«Έχω πει ότι η Τζωρτζίνα μας άνοιξε το δρόμο. Η Ίριδα όχι μόνο έχει δώσει τη χαριστική βολή για το είδος του θανάτου, ότι είναι δηλαδή εγκληματική ενέργεια, αλλά νομίζω ότι δείχνει και τους δράστες. Νομίζω όλα τα στοιχεία θα αναδείξουν και το πως πέθανε αυτό το βρέφος».

Για τους χαρακτηρισμούς «εκδορούλες» που έχουν ακουστεί κατά διαστήματα, ο Γρηγόρης Λέων υποστήριξε πως οι ιατροδικαστές θα πρέπει να μελετούν τις όποιες βλάβες μαζί με τα άλλα ευρήματα:

«Έχω φτάσει στα όριά μου όταν ακούω επιπόλαιους χαρακτηρισμούς, ακόμα και από τους ίδιους τους πραγματογνώμονες ακόμα και ένα μήνα μετά από αυτή την ιστορία. Η ιατροδικαστική επιστήμη πρέπει να μελετά. Δεν είναι εκδορούλες, είναι μία βλάβη που για εμάς θα πρέπει να μελετηθεί ορθά μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα και να βγάζουμε συμπεράσματα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This