Συνεχίζει η Cosco τις… επενδύσεις παρά το μπλόκο του ΣτΕ

Το… μπαλάκι των ευθυνών στον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

Must Read

Ενώπιον των ευθυνών τους θέτει το Παρατηρητήριο Πειραϊκής τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, καθώς οι υπεύθυνοι της Cosco συνεχίζουν τις εργασίες για την επέκταση του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων στο Κερατσίνι, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε όλες τις επενδύσεις που είχε προγραμματίσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) που διαχειρίζονται πλέον οι Κινέζοι.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του Πειραιά που συγκροτούν το Παρατηρητήριο, η COSCO συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες επέκτασης του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων στον εμπορικό Λιμένα Κερατσινίου (Ηρακλέους) με σκοπό να αποκτήσει χωρητικότητα 5.320 θέσεων, παραβιάζοντας την δικαστική απόφαση.

Στην επιστολή προς το Υπουργό Ναυτιλίας και τον Περιφερειάρχη Αττικής αιτούνται την συμμόρφωση της COSCO στην δικαστική απόφαση προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο Κερατσίνι.

Στην επιστολή επισυνάπτεται εξώδικο το οποίο υπογράφουν βουλευτές, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και πολίτες.

Διαβάστε την επιστολή του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη:

«Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να παύσουν οι κατασκευαστικές εργασίες της ΟΛΠ Α.Ε. στην περιοχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας (λιμένας Ηρακλέους), οι οποίες εξακολουθούν να συνεχίζονται κατά παράβαση των αποφάσεων της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (547/2022 εκδοθείσας επί της υπ΄ αριθμ. καταθ. 955/2020 αιτήσεως ακυρώσεως, 548/2022 εκδοθείσας επί της υπ΄ αριθμ. καταθ. 1056/2020 αιτήσεως ακυρώσεως).

Επισυνάπτεται η από 21/02/2022 Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία Και Πρόσκληση προς την ΟΛΠ ΑΕ, την οποία σας κοινοποιήσαμε, αξιώνοντας από τις αρμόδιες Αρχές, ασκώντας τις εποπτικές αρμοδιότητες τους, να φροντίσουν για την ορθή και σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις εφαρμογή της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, καταλογίζοντας ευθύνες όπου υπάρχουν και επιβάλλοντας τις δέουσες κυρώσεις, κατόπιν των συνεχών και εξακολουθούμενων παραβάσεων της νομοθεσίας και των δικαστικών αποφάσεων από την ΟΛΠ Α.Ε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This