Καθησυχαστικός ο Πλεύρης ότι… δεν θα γίνουμε Σαγκάη!

«Τα μέτρα θα υπάρχουν αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικά» - Συνέντευξη Τύπου για να ειπωθεί πως όλα... βαίνουν καλώς!

Must Read

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας που παραχώρησαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μια συνέντευξη που έγινε, όχι για να ανακοινωθούν κάποια νέα μέτρα, αλλά για να δικαιολογηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για το άνοιγμα των πάντων με δεκάδες νεκρούς που οι αρμόδιοι αγνοούν και υποβαθμίζουν, έγινε για να ειπωθεί θρασύτατα ότι… ενισχύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), το οποίο άπαντες βλέπουν ότι καταρρέει μέρα με την ημέρα και έγινε για να επαναληφθεί το αφήγημα ότι η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα είναι… πετυχημένη και πως τώρα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον κορωνοϊό!

Α, έγινε αυτή η συνέντευξη Τύπου και για να μας διαβεβαιώσει ο Θάνος Πλεύρης ότι η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στη λογική των μηδενικών κρουσμάτων όπως η Κίνα, με αφορμή τις απίστευτες εικόνες στη Σαγκάη και πως δεν πρόκειται να ακολουθηθεί αυτό το μοντέλο  στη χώρα μας, το οποίο όπως είπε δεν αποφέρει και αποτελέσματα.

Το ότι έπρεπε όμως να το διευκρινίσει αυτό, μάλλον είναι από μόνο του ανησυχητικό…

«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση της πανδημίας όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον ιό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα υπάρχουν, δεν πιστεύουμε στη λογική του zero covid, οι δείκτες μάς επιτρέπουν να κινηθούμε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον ιό. Θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και θα προσαρμοζόμαστε» (σ.σ. το γνωστό βλέποντας και κάνοντας).

Όπως ανέφερε ο κ.Πλεύρης κατά την έκτακτη ενημέρωση, «η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας»…

Σε ερώτηση για τη Σαγκάη προς τον Υπουργό Υγείας, αυτός απάντησε: «Αυτά που βλέπουμε στη Σαγκάη σχετίζονται με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας, με την οποία είμαστε αντίθετοι στην ΕΕ. Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα είχαν λογική στην πρώτη φάση της πανδημίας και  όχι τώρα. Όλες οι ενδείξεις στη Σαγκάη είναι ότι έχουμε να κάνουμε με την Όμικρον και οι εικόνες αυτές που βλέπουμε σχετίζονται με την πολιτική της Κίνας».

πλεύρης Ζαούτης

«Τα μέτρα θα υπάρχουν αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικά»

«Μετά από δύο χρόνια έχουμε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού με μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά χαμηλή νοσηρότητα σε έναν πληθυσμό που είναι εμβολιασμένος. Σε ποσοστό 75% όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, 85% όσον αφορά τους ενήλικες και πάνω από 90% όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους», σημείωσε ακόμα ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «περνάμε ουσιαστικά σε μία συνύπαρξη με τον ιό, καθώς τα μέτρα θα υπάρχουν αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικά. Δεν πιστεύουμε στην πολιτική του zero Covid όπως κάνει η Κίνα. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα άλλο μοντέλο, να παρακολουθούμε την πανδημία και να προσαρμοζόμαστε σε αυτήν».

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί αυτό το πλαίσιο, καθώς υπάρχει μείωση των σκληρών δεικτών, μείωση των νοσηλειών αλλά και όσων νοσηλεύονται σε ΜΕθ, ενώ παράλληλα λειτουργεί η οικονομία.

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, σε δείκτες όπως οι θάνατοι, η εκτιμώμενη ως υπερβάλλουσα θνητότητα δείχνει να είναι χαμηλότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Κάναμε τα πάντα για να μειώσουμε τις απώλειες», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This