Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα δέκα ασυνόδευτα ανήλικα από την Ουκρανία

Must Read

Έφτασαν σήμερα το πρωί στην Ελλάδα τα πρώτα δέκα ασυνόδευτα ανήλικα από το Ζλάβουτιτς της Ουκρανίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόκειται για δέκα παιδιά από δέκα μηνών ως 17 ετών και τρεις συνοδούς με τα παιδιά τους. Τα παιδιά έφτασαν στον Προμαχώνα και στη συνέχεια, συνοδεία περιπολικών, στην Αθήνα.

Όπως σημειώνεται, για το συντονισμένο εγχείρημα συνεργάστηκαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η Ουκρανή υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίνα Λαζέμπνα, ο ειδικός γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλής Μοσκώφ, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνος Λογοθέτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κώστας Σκούμας, η Εθνική Κοινωνική Υπηρεσία της Ουκρανίας και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα. Σημαντικό ρόλο στον απεγκλωβισμό και στην μεταφορά των παιδιών έπαιξε ο ομογενής επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας.

Τα παιδιά διαμένουν σε δομή της οργάνωσης «The Home Project», ενώ στήριξή τους προσφέρουν επίσης ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Μετάδραση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This