«Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! Ισπανία-Πορτογαλία μειώνουν στο μισό τους λογαριασμούς ρεύματος

Στην κορυφή της Ευρώπης η Ελλάδα με το πιο ακριβό ρεύμα και το Golden Boy της ΔΕΗ να χτίζει.... ανάκτορο!

Must Read

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτρέπει προκλητικά την αισχροκέρδεια και αναγκάζει τα ελληνικά νοικοκυριά να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα, η Ισπανία και η Πορτογαλία μειώνουν στο μισό του!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εθνική πρόταση και την συνεργασία των δύο χωρών, σχετικά με τον καθορισμό των τιμών του ρεύματος στις αγορές τους για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με την πρότασή τους, θα δημιουργηθεί ένας προσωρινός μηχανισμός, ο οποίος περιορίζει την τιμή του φυσικού αερίου και του λιγνίτη που τροφοδοτούν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ανώτατο όριο τα 50 ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος στο 40%.

Η υπουργός της Ισπανίας για την Οικολογική Μετάβαση, Τερέσα Ριμπέρα ανακοίνωσε την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό της, Ντουάρτε Κορδέιρο, μετά από από τη συνάντηση με την επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ότι «υπάρχει πολιτική συμφωνία».

Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρει ότι «πολιτική συμφωνία επί της αρχής», ώστε οι δύο χώρες να μπορέσουν να υιοθετήσουν «αναλογικά και προσωρινά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα υψηλά επίπεδα των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών ζητούσαν από τις Βρυξέλλες να εφαρμοστούν μέτρα για την μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, από το περασμένο καλοκαίρι.

Στην κορυφή της λίστας η Ελλάδα με το πιο ακριβό ρεύμα!

Την ίδια ώρα, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην κορυφή της λίστας. Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα της ΡΑΕ, η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στα 252,12 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,5%!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν διεκδίκησε μέτρα στη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από την σαρωτική ακρίβεια, αλλά δεν έκανε καμία παρέμβαση για τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας! Ενώ η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το φαραωνικό παλάτι που χτίζει ο «χρυσός» μάνατζερ της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, το Μαξίμου και πολλοί βουλευτές της ΝΔ σπεύδουν να τον καλύψουν, κάνοντας λόγο για… επενδύσεις!

Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά είναι περίπου 1.000 νοικοκυριά θα μείνουν από σήμερα χωρίς ρεύμα, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, ξεκίνησαν να  εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

«Στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Θράκης σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 1.200 αιτήσεις για αποκοπές. Σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά περίπου 1.600 αιτήσεις και στην Κρήτη περίπου 1.000 την εβδομάδα. Άρα είμαστε γύρω στις 1.100 διακοπές ημερησίως» αποκάλυψε χθες μιλώντας στο Open.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος»

Με ανακοίνωσή του ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ζητάει να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις: «Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τους μισθούς τους και ο κ. Μητσοτάκης χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι. Αν όντως θέλει τεχνογνωσία, ας δει το παράδειγμα των κυβερνήσεων Πορτογαλίας και Ισπανίας που μείωσαν κατά 50% τα τιμολόγια του ρεύματος.

Από σήμερα ξεκινούν χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα σπασμένα Μητσοτάκη -την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την απόλυτη πρόσδεση της τιμής του ρεύματος στο φυσικό αέριο, τα golden boys με τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την έπαυλη του κύριου Στάσση. Απαιτούμε να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος. Κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This