Εφιάλτης οι διακοπές ρεύματος – Θύελλα αντιδράσεων για την κυβερνητική αναλγησία 

Δεν ιδρώνει το αυτί τους – «Πάντοτε γινόντουσαν», λέει προκλητικά ο Οικονόμου!

Must Read

Από τη μία, είναι οι καταναλωτές που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που βλέπουν στους λογαριασμούς του ρεύματος λόγω και της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής και επιπλέον είναι και έρμαια των εταιρειών που κάνουν ό,τι θέλουν με μεθοδεύσεις και αλλαγές στα συμβόλαια και από την άλλη, είναι οι ανάλγητοι της Κυβέρνησης, οι οποίοι συνεχίζουν τις προκλητικές τους δηλώσεις, ενώ οι εκλεκτοί του Μαξίμου κάνουν επίδειξη πλούτου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Golden Boy της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση με τη βιλάρα του στην Τζια.

Δύο κόσμοι εντελώς αντίθετοι που δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ γιατί απλούστατα ουδείς από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ενδιαφέρεται για τους πολίτες και τον μόχθο τους. Αντί να αντιμετωπίσει την κρίση, η Κυβέρνηση διαφημίζει τις ανεπαρκείς επιδοτήσεις που χρηματοδοτούν την ακρίβεια και περιμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λύσει το πρόβλημα.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος οδηγούν σε διακοπές ρεύματος μιας και δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη και δεν υπάρχει και ενδιαφέρον για να υπάρξει μια περαιτέρω διευκόλυνση των καταναλωτών, οι οποίοι έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στους παρόχους ενέργειας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να μην στηρίξει τους καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επειδή έχει προτεραιότητα να προστατέψει τα συμφέροντα του καρτέλ της ενέργειας.

Ανάλγητος Οικονόμου: «Διακοπές ρεύματος πάντοτε γινόντουσαν»

Ήδη από σήμερα οι διακοπές ηλεκτροδότησης που ξεκίνησαν να γίνονται, έχουν ξεπεράσει τις 1.100, ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, «από 1 έως 22 Απριλίου έχουμε 26.500 νέες εντολές διακοπής ρεύματος».

Επίσης, ο αριθμός των διακοπών στην ηλεκτροδότηση είναι διπλάσιος φέτος, αλλά αυτό γεγονός φαίνεται πως δεν έχει καμία σημασία για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος θεωρεί ότι είναι κάτι φυσιολογικό, μια ρουτίνα, μια καθημερινότητα το να μένουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας της αναλγησίας και της αδυναμίας της Κυβέρνησης να παρέμβει.

«Διακοπές ρεύματος πάντοτε γινόντουσαν και στο παρελθόν, ακόμα και όταν δεν είχαμε ενεργειακή κρίση. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στον οποιονδήποτε και συντριπτικά. Όταν κάποιος δεν πληρώνει παρατεταμένα το ρεύμα του πάντοτε βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτού του είδους τις συνέπειες. Εδώ έχουμε μία ισορροπία την οποία πρέπει να κρατήσουμε. Καταλαβαίνει κανείς ότι οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και ο κόσμος δυσκολεύεται. Γι’ αυτό ακριβώς, όμως, υπάρχουν και προγράμματα διακανονισμού», είπε προκλητικά και υποκριτικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος»

«Κάνεις δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα», διαμηνύει σε τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση: «Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τους μισθούς τους και ο κ. Μητσοτάκης χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι».

«Αν όντως θέλει τεχνογνωσία, ας δει το παράδειγμα των κυβερνήσεων Πορτογαλίας και Ισπανίας που μείωσαν κατά 50% τα τιμολόγια του ρεύματος», τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Από σήμερα ξεκινούν χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα σπασμένα Μητσοτάκη -την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την απόλυτη πρόσδεση της τιμής του ρεύματος στο φυσικό αέριο, τα goldenboys με τους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την έπαυλη του κύριου Στάσση», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Απαιτούμε να σταματήσουν οι αντικοινωνικές διακοπές ρεύματος. 
Κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή αδυνατεί να πληρώσει την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής».

«Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ»

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τα ενεργειακά, αλλά και το πανάκριβο ρεύμα, αναφέρει τα εξής:

«–Άμεση και πλήρης επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων, που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη.

Κατάργηση του Χρηματιστηρίου ενέργειας.

Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι εφοπλιστές, θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικάνικου LNG.

Αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ – μαζί με τα μέτρα ανακούφισης για τη μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ενέργεια – είναι τα στοιχειώδη, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά απ’ την ακρίβεια.

Πραγματική βελτίωση υπέρ του λαού χωρίς σύγκρουση με την πολιτική της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, δηλαδή με τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρξει».

«Άλλο ένα κυβερνητικό έγκλημα».

Σε «απόφαση της ΔΕΗ να διακόπτει από σήμερα την παροχή ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» αναφέρεται η Ελληνική Λύση κάνοντας λόγο για «άλλο ένα κυβερνητικό έγκλημα».

Επικρίνει την ΝΔ για ολέθριες επιλογές, που «ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα» και οι οποίες εκτόξευσαν τους λογαριασμούς ρεύματος, καθιστώντας αδύνατη την εξόφληση τους. «Αντί να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη παροχή φθηνής ενέργειας αξιοποιώντας τον ορυκτό πλούτο που η πατρίδα μας διαθέτει άφθονο, μετέτρεψε ένα αγαθό επιβίωσης σε χρηματιστηριακό προϊόν για να πλουτίσουν “καρτέλ” και “ολιγάρχες”» σημειώνει η Ελληνική Λύση λαο «προειδοποιεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τόσο την κυβέρνηση όσο και τα “golden boys” που ετοιμάζονται να στερήσουν το ρεύμα από χιλιάδες οικογένειες, θα λογοδοτήσουν».

«Να μην επιτρέψουμε αυτόν τον νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα»

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη για τις διακοπές ρεύματος:

«Με πάνω από 500 διακοπές ρεύματος την ημέρα μόνο στην Αττική η Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να μην δεχτεί την τροπολογία του ΜέΡΑ25 για μορατόριουμ

Ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ δήλωσε πως ξεκινούν από σήμερα διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με πάνω από 500 διακοπές να πραγματοποιούνται καθημερινά μόνο στην περιοχή της Αττικής. Η εφιαλτική αυτή κατάσταση δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην Κυβέρνηση, πέρα από το να δεχτεί την τροπολογία που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 ήδη από τις 6 Απρίλη, για μορατόριουμ στις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τουλάχιστον για 3 μήνες. Η Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να μην δεχτεί την σχετική νομοθετική ρύθμιση υπό αυτό το εκρηκτικό καθεστώς, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να μην τοποθετούνται. Πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να πάρει θέση στο αν, αυτή τη στιγμή, θα επιτρέψουμε ή όχι αυτόν τον νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Εμείς θα επιμένουμε πως δεν πρέπει κανείς και καμία να μείνει χωρίς ρεύμα».

Διαβάστε ακόμα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This