Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: «Καρφώνει» τον Στάσση για το ανάκτορο!

Ο Γιώργος Αδαμίδης εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν είναι νόμιμο ο Mr ΔΕΗ να έχει παράλληλη... επενδυτική δραστηριότητα

Must Read

Σοβαρές αιχμές άφησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης για το αν μπορεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης να έχει άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως είναι η «επένδυση» του παλατιού στην Τζια, τη στιγμή που βρίσκεται στο τιμόνι της δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του ανακτόρου που χτίζει ο κ. Στάσσης, από τη «δημοκρατία», πληροφορίες ανέφεραν πως η υπόθεση έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν συγκεκριμένα ότι η Αρχή θα ξεκινήσει έρευνα μεταξύ άλλων και για το «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΔΕΗ. Να υπενθυμίσουμε δε πως μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» είχε διαρρεύσει ένα non paper από «κύκλους της ΔΕΗ», το οποίο ανέφερε πως «η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ.» έχει εκ μέρους του κ. Στάσση καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα.

Προσπαθώντας, όμως, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, οι «κύκλοι της ΔΕΗ» φαίνεται πως προκάλεσαν ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα στον κ. Στάσση. Ο κ. Αδαμίδης, λοιπόν, μιλώντας στην εκπομπή «Κόντρα 24» της Αναστασίας Γιάμαλη, πρόσθεσε και μία νέα πτυχή στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν είναι νόμιμο να κερδίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ επιπλέον χρήματα από κάποια άλλη… επενδυτική δραστηριότητα, από τη στιγμή που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση στη μεγαλύτερη βιομηχανική εταιρία της χώρας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αδαμίδης, σε όλους τους άλλους εργαζόμενους στις εταιρείες όπου έχει συμμετοχή το δημόσιο, απαγορεύεται παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι διώκονται και ποινικά σε περίπτωση που ανακαλυφθεί ότι δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε άλλη εργασία πέρα από την εταιρία του Δημοσίου.

Εάν ισχύει για τους απλούς εργαζομένους αυτός ο κανόνας, το πλέον πιθανό είναι να ισχύει και για τον επικεφαλής της ΔΕΗ. Και προφανώς αυτή είναι ακόμη μία πτυχή που θα πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Επιχείρηση δικαιολόγησης και συμψηφισμού στο twitter

Μία απίστευτη επιχείρηση, όχι απλά κάλυψης, αλλά πολιτικής δικαιολόγησης του «ανακτόρου» που χτίζει στην Τζια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης ξεκίνησαν από χθες κάποιοι λογαριασμοί στο twitter, από τους οποίους δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την πραγματική ταυτότητα των χρηστών. Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, αν οι χρήστες αυτοί ανήκουν στους ίδιους «κύκλους» της ΔΕΗ που έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη μέσω διαρροής non paper σε συστημικά μέσα ενημέρωσης στον κ. Στάσση.

Τα συγκεκριμένα τουιταρίσματα συγκρίνουν τον πρόεδρο της ΔΕΗ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει στο «πόθεν έσχες» τους ότι έχουν στην ιδιοκτησία τους πολλά ακίνητα. Σε αρκετές περιπτώσεις, δε, αντιπαραβάλλουν φωτογραφικά ακίνητα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο του κ. Στάσση στην Τζιά.

Χρήστες αντιπαραβάλλουν φωτογραφικά ακίνητα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο του κ. Στάσση στην Τζια

Μάλιστα, κάποιοι χρήστες συνέκριναν το ιδιόκτητο… παλάτι του επικεφαλής της ΔΕΗ με το ακίνητο που είχε παρουσιαστεί σε μέσα να νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στα Λεγρενά, προκειμένου, προφανώς, να στηρίξουν την πολιτική ρητορική «όλοι ίδιοι είμαστε», η οποία μπορεί να φορεθεί προεκλογικά. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν τα νοικιασμένα σπίτια με τα ιδιόκτητα «παλάτια» μόνο οι σχετικοί κύκλοι το γνωρίζουν. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν, ακόμα, πως η αγανάκτηση του κόσμου εξαιτίας των ενεργειακών λογαριασμών που αντιμετωπίζει δεν θα ξεχαστεί με τέτοια κωμικά τρικ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This