Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων

Must Read

Απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις θα είναι τα στοιχεία που θα συνθέσουν το σκηνικό την Εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή.

Την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Προπύλαια και το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη μοτοπορεία των ντελιβεράδων. 

Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις θα υπάρξουν σε έξι σημεία: Αγίας Σοφίας με Εγνατία, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και -του ΠΑΜΕ- σε Άγαλμα Βενιζέλου, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, Πλατεία Άθωνος, Καρόλου Ντηλ και Ερμού.

Η απεργία των ναυτικών

Στην απεργία, θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή και θα λήξει στις 00:00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά:

«Οι ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους». 

Απεργία και στα τρένα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε αλλαγές στα σιδηροδρομικά δρομολόγια λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς. Θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Την Κυριακή 01.05.2022 θα κυκλοφορήσουν οι παρακάτω επιβατικές αμαξοστοιχίες:

Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: 52, 53, 56, 57
Λάρισα-Θεσσαλονίκη: 1591, 1592, 2593, 2594, 2595, 2598
Πειραιάς-Κιάτο: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326, 2301 (Προαστιακός)
Πειραιάς-Αεροδρόμιο: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230, 1231 (Προαστιακός)
Αθήνα-Χαλκίδα: 1534, 1539, 1550, 1555, 1558, 2533 (Προαστιακός)
• Άνω Λεχώνια-Μηλιές: 3800-3801

Οι υπόλοιπες επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου καταργούνται. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο 14511.

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ (τρόλεϊ) ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας:

ΠΡΩΙ: Έναρξη βάρδιας έως 09:00
BΡΑΔΥ: Από 21:00 έως λήξη βάρδιας.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Κυριακή 1η Μαΐου, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα απεργήσουν για την Εργατική ΠΡωτομαγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Πως θα κινηθεί το Μετρό

Για το Μετρό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τα σωματεία εργαζομένων.

Η αργία της Πρωτομαγιάς έχει μετατεθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Έτσι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή στις 3 Μαΐου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This