Σφοδρές αντιδράσεις για δημοπρασία άγριων αλόγων στα Γρεβενά

Must Read

Τριάντα άγρια άλογα θα έβγαιναν σε δημοπρασία στα Γρεβενά τις 3 Μαΐου, κάτι που, τελικά, δεν θα γίνει, καθώς ο δήμος αποφάσισε τη ματαίωσή της, κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις.

Η απόφαση της ακύρωσης της δημοπρασίας λήφθηκε σε σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Γρεβενών, την οποία, κατόπιν, προσκόμισε στο διοικητικό δικαστήριο Κοζάνης, όπου συζητήθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης και προσωρινής διαταγής παύσης της. Προσφυγή κατά της δημοπρασίας είχαν καταθέσει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ippothesis».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Χριστίνα Ζέρβα, η οποία εκπροσώπησε τα φιλοζωικά σωματεία, «η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Γρεβενών ακυρώνει τη διαδικασία, καθώς επικαλείται το ενδιαφέρον που υπάρχει από φιλοζωικά σωματεία για υιοθεσία των αλόγων». Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου Κοζάνης αναμένεται την προσεχή Τρίτη.

Σημειώνεται πως τα άγρια άλογα οδηγήθηκαν σε αιχμαλωσία ύστερα από εντολή εισαγγελέα, που δόθηκε μετά από καταγγελίες αγροτών για καταστροφές στις καλλιέργειες. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κλειστό γήπεδο χωριού και με απόφασή του ο δήμος Γρεβενών θα προχωρούσε σε δημοπρασία τα 30 άλογα αντί 1.500 ευρώ συνολικά.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Γρεβενών αναφέρει πως «κατά το χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκποίησης των ανεπιτήρητων ζώων και μέχρι σήμερα προτάθηκε από φιλοζωικούς συλλόγους, ιδιώτες και ιππικούς ομίλους η υιοθέτηση των ζώων για την καλύτερη διαβίωση, σίτιση κλπ.».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This