Γρηγόρης Λέων: «Έρχονται εξελίξεις που θα συζητηθούν, η υπόθεση της Πάτρας βρίσκεται σε τροχιά εξιχνίασης»

Must Read

Εξελίξεις που πρόκειται να συζητηθούν προανήγγειλε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, που όπως είπε αφορούν και στην Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και σε άλλα πρόσωπα.

Ο ιατροδικαστής εκτίμησε πως η πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται σε τροχιά εξιχνίασης. Όπως είπε οι δύο ιατροδικαστές έχουν όλα τα μέσα για να φωτίσουν την αλήθεια που κρύβουν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και στο μεγάλο λάθος των αρχικών ιατροδικαστικών εκθέσεων.

«Θα ήταν ένα καλό σενάριο αν λέγαμε τότε ότι δεν μπορούμε να βρούμε την αιτία. Το θέμα είναι πως τότε κλειδώναμε αιτίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η αστυνομία να κάνει έρευνα» είπε ο Γρηγόρης Λέων και συνέχισε: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ αρχικά αμφισβητούσε τις αιτίες θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, τώρα τις δέχεται. Είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου όταν πέθανε η Μαλένα το 2019 και έδειχνε ότι δεν δεχόταν τα περί ηπατικής ανεπάρκειας. Τώρα όμως το δέχεται όπως και τα περί αγενεσίας φλεβόκομβου για την Ίριδα που έφυγε το 2021».

«Είναι προφανές από τα ευρήματα που έχουμε δει όλοι μας, υπάρχουν σοβαρές αστοχίες στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις»

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε: «Οι ιατροδικαστές έχουν τα ευρήματα μπροστά τους. Όσον αφορά τα εσωτερικά όργανα έχουμε τα ιστολογικά που διατηρούνται και όσον αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και να χρειαστούν να γίνουν επιπλέον, θα γίνουν. Είναι προφανές από τα ευρήματα που έχουμε δει όλοι μας, υπάρχουν σοβαρές αστοχίες στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις».

Σε ό,τι αφορά στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις ανέφερε: «οι συνάδελφοι κατέγραψαν σε γενικές γραμμές τις εικόνες αλλά υπήρξαν αστοχίες. Προφανώς αν δεν είχαμε ελλείψεις μετά τον θάνατο της Μαλένας, πιθανά η υπόθεση να είχε πάρει άλλη τροπή και να είχαν σωθεί κάποια από τα παιδιά. Και τότε έγιναν αυτά που έπρεπε. Έγινε ιστολογική και τοξικολογική αλλά έγιναν λάθη».

Τέλος, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως το ζήτημα είναι ότι δεν βρήκαν τίποτα στο πρώτο παιδί, οπότε είπαν ότι είναι απροσδιόριστος θάνατος. «Αυτό θα ήταν ένα καλό σενάριο. Εδώ ερμηνεύτηκαν κάποια ευρήματα με ένα λάθος τρόπο και δώσαμε μια παθολογική κατάσταση, η οποία κλείδωνε την υπόθεση. Δεν υπάρχει έγκλημα όταν λες ηπατική ανεπάρκεια. Δεν μπορεί να πάει το μυαλό του αστυνομικού σε εγκληματική ενέργεια όταν υπάρχει ένα τέτοιο πόρισμα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι κλειδώναμε αιτίες. Παρόλα αυτά, αν τώρα πάμε σε ασφυκτικό θάνατο, πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν εύκολο να το δούμε από την αρχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This