Σε… χρόνο-ρεκόρ συνελήφθη ο νεαρός που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό – Διαδικτυακοί «πανηγυρισμοί» Θεοδωρικάκου!

Ο δράστης είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη με υβριστική ανάρτηση, όπου... ζητούσε και τα ρέστα από εκείνους που τον ξεμπρόστιασαν

Must Read

Χάρη στην… τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας, από τη στιγμή που έγινε γνωστό μέσω των social media το κατάπτυστο περιστατικό με τον νεαρό που έριξε κλωτσιά σε ένα γατάκι σε ταβέρνα στην Αιδηψό, ο δράστης συνελήφθη.

Το γεγονός της σύλληψής του νεαρού, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Μάλιστα, ο υπουργός νωρίτερα είχε φροντίσει να μάς ενημερώσει με στόμφο πως «έχει δώσει εντολή να εντοπιστεί ο δράστης», λες και αναφερόταν στην επικείμενη εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 30χρονος δράστης, αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκε σε σπίτι στην Λιχάδα Ευβοίας, όπου φιλοξενείτο και οδηγήθηκε το ΑΤ Ιστιαίας, το οποίο σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του. Θυμίζουμε πως με βάση τη σχετική νομοθεσία, ο βασανισμός ζώου αποτελεί, πλέον, κακούργημα, κάτι που σημαίνει πως ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

  • Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Η οργισμένη αντίδραση του δράστη

Από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε το βίντεο που τον απεικονίζει να δελεάζει με φαγητό ένα γατάκι και στη συνέχεια να το κλωτσάει, χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να σχολιάσουν στο hashtag #Αιδηψός στο Twitter την κακοποιητική του συμπεριφορά απέναντι στο ανυπεράσπιστο ζώο που του έδειξε εμπιστοσύνη και έσπευσε να φάει από τα χέρια του.

Ο 30χρονος, βλέποντας όλον αυτόν τον σάλο που προκλήθηκε στα social media, φρόντισε να απαντήσει στους επικριτές του με ένα βίντεο σε έντονα υβριστικό ύφος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος  έχει σπίτι του… «20 γατιά και 100 σκυλιά»:

Αργότερα, ωστόσο, ο ίδιος επέστρεψε με νέο βίντεο, όπου, ενώ εμφανίζεται να ζητάει συγνώμη για την πράξη του, παρουσιάζοντας, παράλληλα, τη δική του εκδοχή των πραγμάτων, εξακολουθεί να διατηρεί το ειρωνικό του υφάκι: «Ένα συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία». Επιπλέον, φρόντισε να δημοσιεύσει στο Instagram του φωτογραφίες του με ζώα, σε μία προσπάθειά του να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων, όπως τον κατηγορεί το πανελλήνιο.

https://youtu.be/wpYPTvkcyCI

Κατόπιν, συνεχίζει ακάθεκτος περνώντας στην «αντεπίθεση» και κατηγορώντας τους επικριτές του για… διαδικτυακό bullying:

https://youtu.be/Gia-TEwBN7Q

Η τύχη του γατιού

«Ο γατάκιας ειναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί κ είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρόλα αυτά το γατάκι είναι καλά», αναφέρει σε ανάρτησή της η φιλοζωική οργάνωση βόρειας Εύβοιας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This