Ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό, είχε βάψει τον σκύλο του με μαρκαδόρο!

Ο συλληφθείς φέρεται να έχει εμπλακεί και σε υποθέσεις ναρκωτικών κατά το παρελθόν

Must Read

«Μπουμπούκι» ο 30χρονος που, αφού έγινε το θέμα της ημέρας στα social media, επειδή πέταξε ένα γατάκι στη θάλασσα κλωτσώντας το, ενώ προηγουμένως το δελέασε με ένα ψαράκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό, κατόπιν συνελήφθη από αστυνομικούς, με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, φέρεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών κατά το παρελθόν, με τις Αρχές να τον έχουν ταυτοποιήσει από το τατουάζ που φέρει στο πόδι που και φαίνεται ξεκάθαρα στο επίμαχο βίντεο με το άτυχο γατάκι. Ο 30χρονος, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι μαζί με την παρέα του, απλώς «παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι».

Ωστόσο, ο 30χρονος συλληφθείς φαίνεται πως έχει προϊστορία ως προς την κακοποιητική του συμπεριφορά απέναντι σε ζώα, καθώς, όπως αποκαλύπτει σε ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, στο παρελθόν είχε βάψει με μαρκαδόρο τον σκύλο του, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του σώματός του με τα χρώματα της… ποδοσφαιρικής ομάδας που υποστηρίζει! «Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως», αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Η υπόθεση πήρε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τεράστιες διαστάσεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έδωσε εντολή για τον εντοπισμό του δράστη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ανακοίνωσε «πανηγυρικά» τη σύλληψή του, μέσα από σχετική ανάρτηση στα social media: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε προς τη θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο υπουργός επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του κατέστησε σαφές ότι πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι πρωταγωνιστές του βίντεο.

Με το θέμα ασχολείται και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τον λογαριασμό από τον οποίο ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο και φυσικά εκείνους που απεικονίζονται να κλωτσάνε και να πετάνε στη θάλασσα το γατάκι. Με βάση το νέο νόμο, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώου επισείει μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξή.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

https://youtu.be/XHiEgVu_UwA

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί»

Με ένα… ασύλληπτο βρισίδι αντέδρασε αρχικά ο 30χρονος, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, στον σάλο που δημιουργήθηκε για την πράξη του, ενώ στη συνέχεια έριξε τους τόνους και επιχείρησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας πως αυτός και η παρέα του είχαν πιει λιγάκι παραπάνω…

Αναλυτικά τα όσα ακούγεται να λέει ο δράστης στις αναρτήσεις του: «Το 90% από αυτούς που μου έχουν στείλει και βρίζουν δεν έχουν καν σκύλο και γάτα στο σπίτι τους. Ας πάνε να πάρουνε και μετά να βγούνε να μιλήσουνε για αδέσποτα και κακομεταχείριση. Δεν ανέβασα τα σκυλιά και τα γατιά μου για να σας δείξω ότι είμαι άγιος και το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Μην το πάμε εκεί πέρα, για να εμπέδωσει ότι δεν είμαι ό,τι να ‘ναι και κανένα μαλ******ο που βγαίνει στον δρόμο και κοπανά σκυλιά και γατιά.

Σας ξαναείπα μια μ****** ήταν, ζήτησα συγγνώμη προσωπικά. Βία δεν είναι μόνο αυτό που πράξαμε στο βίντεο. Βία είναι αυτό που κάνετε εσείς σε μένα. Το αν θα πρέπει να μου μιλήσετε έτσι, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο (…). Το αν θέλετε να μάθω για αυτή την πράξη να μάθω και να πάθω, να πάτε στο δικαστήριο (…). Να φάω την ποινή μου, όπως λέτε και εσείς.

Για να λήξει εδώ το θέμα, να μην υπάρχει συνέχεια από εμένα (…) ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Ναι, δεν είναι σωστό, δεν είναι ωραίο, ούτε κάτι που έπρεπε να γίνει. Ναι είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω, ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ***. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στην παραλία».

https://youtu.be/TDrlIAxdybA

Καταγγελία για συμμετοχή αθλήτριας του καράτε στο περιστατικό

Ένα ακόμα ζήτημα που έκανε τον γύρο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες ώρες, είναι το ενδεχόμενο να ενεπλάκη στο εν λόγω περιστατικό και μια αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας καράτε.

Η είδηση προήλθε από ανάρτηση της σελίδας Dog’s Voice στο Instagram, όπου αναφέρεται το εξής: «Λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε @hellaskarate, την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό». Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε άμεσα σε αυτή τη δυσφημιστική αναφορά και την διέψευσε με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΟΚ έχει ως εξής: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα. Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας. Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει οτιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This