Δίκη Τοπαλούδη: Η ώρα των απολογιών – Καταθέτουν οι δύο κατηγορούμενοι

Τι θα υποστηρίξουν

Must Read

Στην τελική ευθεία μπαίνει μετά από πολλές καθυστερήσεις και απανωτές διακοπές, η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Εξηγήσεις ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καλούνται να δώσουν σήμερα, Τρίτη 3/5, οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη ο καθένας για τα αδικήματα της  ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσας από κοινού και του ομαδικού βιασμού τελεσθέντος από δύο δράστες που ενεργούσαν από κοινού. Μάλιστα, οι δύο κατηγορούμενοι, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο ευθύνες ακόμα και την τελευταία στιγμή, άκουσαν την τελική απόφαση ανέκφραστοι.

Οι… διαφορετικές εκδοχές

«Θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση της Ελένης, δεν έκανα τίποτα εγώ, όλα τα έκανε ο συγκατηγορούμενος μου» ήταν ο βασικός ισχυρισμός του νεαρού Ροδίτη που κατηγορείται μαζί με έναν νεαρό Αλβανό για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε αγωγή πριν το φόνο, επιμένοντας πως για όσα συνέβησαν εκείνο τα βράδυ έφταιγε ο συγκατηγορούμενός του.

Σύμφωνα πάντα με όσα εκείνος υποστήριξε, χωρίς οι ισχυρισμοί του να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο, αφορμή για το βίαιο ξέσπασμα σε βάρος της Ελένης, ήταν η φράση της προς τον Αλβανό φίλο της: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα». Κατά τον κατηγορούμενο, ο συγκατηγορούμενός του «άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι», ενώ ο ίδιος τον παρακαλούσε να σταματήσει.

Στον αντίποδα, ο Αλβανός κατηγορούμενος επεφύλαξε στον εαυτό του ρόλο παρατηρητή, ρίχνοντας κι αυτός με τη σειρά του φταίξιμο στον ροδίτη συγκατηγορούμενο του. Περιέγραψε ότι γνώριζε την Ελένη μόλις τρεις ημέρες πριν την δολοφονία της και αναφερόμενος στο επίμαχο βράδυ υποστήριξε πως ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του άρχισε να χτυπάει την Ελένη όταν εκείνη τον απέρριψε ερωτικά.

Η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, παρόντες σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, ζητούν να επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους η μέγιστη ποινή όπως και πρωτοδίκως.

Διαβάστε ακόμα:

Ένταση στην κατάθεση της μητέρας της Τοπαλούδη: «Δεν ντρέπεσαι; Είναι ελεεινός!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This