Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, μετά τις έντονες αντιδράσεις για το αποτέλεσμα της δίκης

Ημέρα θλίψης, αντί για ημέρα χαράς...

Must Read

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι εδώ και κάμποση ώρα η οδός Πατησίων, απο το ύψος της Ιουλιανού, λόγω πορείας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συλλογικότητες, συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι κατόπιν καλέσματος, με τη λήξη της πορείας να λαμβάνει χώρα στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, δηλαδή στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος. Στη συγκέντρωση και την πορεία είχε γίνει γνωστό ότι θα παρευρεθούν και μέλη της οικογένειας Κωστόπουλου, καθώς και η Μάγδα Φύσσα.

Πορεία στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν σήμερα υπό βροχή μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται, ως είθισται στο άγαλμα του Βενιζέλου. Σημειώνεται πως στην πορεία κυριάρχησαν, όπως αναμενόταν, συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Θυμίζουμε πως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε νωρίτερα σήμερα ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του Ζακ. Μια απόφαση που έγινε δεκτή με έντονες αντιδράσεις, δυσαρέσκεια και απογοήτευση από τους παρευρισκόμενους εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, καθώς όλοι οι αστυνομικοί που ήταν επίσης κατηγορούμενοι, αθωώθηκαν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This