Θεσσαλονίκη: Ουκρανοί καθάρισαν τον Κελλάριο Όρμο σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης

Ακολουθεί κι άλλη εθελοντική δράση με τον καθαρισμό του Δάσους του Σέιχ Σου

Must Read

Ουκρανοί πρόσφυγες και Ουκρανοί πολίτες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη καθάρισαν τμήμα της παραλίας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία των Ελλήνων.

Σε συνεργασία με το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Κελλάριου Όρμου και γύρω από το Μέγαρο Μουσικής, οι Ουκρανοί που ζουν στη χώρα μας μάζεψαν περισσότερες από τριάντα σακούλες με σκουπίδια, πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, ενώ ακολουθεί κι άλλη δράση με τον καθαρισμό του Δάσους του Σέιχ Σου.

«Οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν»

Η εθελοντική δράση καθαρισμού ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με στόχο ένα πιο καθαρό περιβάλλον και είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως τονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Βασίλης Μωυσίδης, στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Σχεδόν 40 σακούλες με πλαστικά σκουπίδια καταφέραμε να απομακρύνουμε από την περιοχή, χάρη στην εθελοντική δράση των Ουκρανών. Οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν, γιατί έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή εθελοντική ομάδα μαζί τους. Από την τρίτη μέρα του πολέμου, πολλοί Ουκρανοί συμμετείχαν μαζί μας στον δήμο Θεσσαλονίκης, σε μια κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας».

Όπως σημείωσε ο κ. Μωυσίδης μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η δράση που αφορά στον καθαρισμό του Δάσους του Σέιχ Σου «ενώ την Παρασκευή 20 Μαΐου έχουμε προγραμματίσει μία μουσική εκδήλωση στο Θέατρο Κήπου, ένα μουσικό δρώμενο Ουκρανών και Γεωργιανών καλλιτεχνών, θα υπάρχει και ελληνικό παραδοσιακό ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, όχι με εισιτήριο αλλά φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για παιδιά. Παιδιά στην Ουκρανία που δοκιμάζονται από τον πόλεμο».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This