Κρούσμα Candida auris στο ΠΑΓΝΗ – Σε καραντίνα τέθηκε ο ασθενής

Must Read

Κρούσμα Candida auris εντοπίστηκε σε ασθενή που νοσηλεύεται σε κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με το νοσοκομείο να τίθεται άμεσα σε επιφυλακή, θέτοντάς τον σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο θανατηφόρος μύκητας ανιχνεύθηκε τυχαία σε εργαστηριακό έλεγχο που έγινε σε 64χρονο ασθενή, ο οποίος έφτασε στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, ως διακομιδή από άλλο νοσοκομείο της Κρήτης

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, αναφέρει ότι «όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών». Την ίδια στιγμή εμφανίζεται καθησυχαστικός, επισημαίνοντας  ότι «ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς, όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο 64χρονος τέθηκε σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This