Ώρες αγωνίας στην Εύβοια: Αγνοείται 35χρονος κοντά στο όρος Δίρφυς – Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και απεγκλωβισμοί οδηγών στην Αττική

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό ενός νέου άνδρα, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από χθες το βράδυ λόγω κακοκαιρίας.

Ο 35χρονος είχε πάει για περίπατο στην περιοχή της Στενής Ευβοίας με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστεί από την κακοκαιρία. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του από την Πυροσβεστική, με τις έρευνες να συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο. Παράλληλα, σηκώθηκε ελικόπτερο να συνδράμει στον εντοπισμό του άνδρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

 

Προβλήματα και πτώσεις δέντρων στην Αττική

Απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, στην Αττική έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε από χθες το απόγευμα, με την κακοκαιρία-εξπρές να μάς «κουνάει το χέρι» αργά σήμερα το βράδυ.

Δέντρα έπεσαν στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Ήδη στην Αττική, η πυροσβεστική είχε δεχτεί 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Αντλήσεις υδάτων και εγκλωβισμοί οδηγών

Την ίδια ώρα, δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, ενώ υπήρξαν προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση. Σφοδροί άνεμοι και δυνατές καταιγίδες έπληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης την πρωτεύουσα, με τα προβλήματα από την κακοκαιρία να είναι αρκετά. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο μέχρι τις 6.30 το πρωί στην Αττική υπήρξαν 91 κλήσεις για κοπές δέντρων, 25 για αφαίρεση αντικειμένων και 11 για άντληση υδάτων. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται σε Λυκόβρυση, Αγία Παρασκευή, Διόνυσο και στα νότια, σε Γλυφάδα, Ταύρο και Μοσχάτο.

Διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή της Σταμάτας, όπου η πυροσβεστική κλήθηκε αργά το βράδυ για τον απεγκλωβισμό πέντε οχημάτων. Προβλήματα υπήρξαν και στον Ηλεκτρικό νωρίς το πρωί με την κυκλοφορία να διεξάγεται μεταξύ Κηφισιάς και Ταύρου, ωστόσο, η λειτουργία του αποκαταστάθηκε πριν τις 7 το πρωί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This