Ο ΕΦΚΑ επιστρέφει αναδρομικά δώρων: Τα ποσά αντιστοιχούν μόνο στις κύριες συντάξεις, και όχι στις επικουρικές!

160 συνταξιούχοι δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις

Must Read

Με δικαστικές αποφάσεις που αφορούν δώρα κύριας σύνταξης, 160 μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων παίρνουν αναδρομικά από τον e-ΕΦΚΑ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις που αφορούν δικαστικές διεκδικήσεις για τις παράνομες περικοπές στα δώρα κύριας σύνταξης για το χρονικό διάστημα (11μήνου) Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, όπως είχε κρίνει η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Απρίλιο του 2019. Επιπλέον, στα αναδρομικά προστίθεται τόκος 6% για κάθε έτος από την ημερομηνία κατάθεσης έως και την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης. Οι αποφάσεις αφορούν περίπου 160 άτομα στα οποία επιδικάστηκαν από 800 έως 950 ευρώ στον καθένα, όπως φαίνεται στα παραδείγματα:

Παράδειγμα 1ο: 800 Χ 6% = 48€/έτος, 48 Χ 4 έτη = 192 ευρώ, 192 + 800 = 992 ευρώ

Παράδειγμα 2ο: 950 Χ 6% = 57€/έτος, 57 Χ 4 έτη = 228 ευρώ, 228 + 950 = 1.178 ευρώ

Όπως ενημέρωσε το ΕΝΔΙΣΥ τα μέλη του που είχαν καταθέσει τις αγωγές τα έτη 2018 και 2019, οι αποφάσεις αυτές, ύστερα από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ με αριθμό 75140 (της 24ης Νοεμβρίου 2021), θα προωθηθούν προς πληρωμή στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. «Τα πρώτα 160 μέλη μας θα λάβουν τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς τους και έπεται συνέχεια» επισημαίνει το Δίκτυο.

Σε δήλωσή του στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος κάνει λόγο για «απόλυτη δικαίωση του ΕΝΔΙΣΥ» και καλεί την κυβέρνηση να επιστρέψει αναδρομικά για όλες τις περικοπές στα δώρα, τουλάχιστον μέχρι τις 31/12/2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες αγωγές έχουν κατατεθεί και για τις περικοπές στα δώρα των επικουρικών συντάξεων, για τις οποίες οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

Παρά την απόφαση του ΣτΕ, που όριζε ότι θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά για το σύνολο των περικοπών του επίμαχου διαστήματος (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016), η κυβέρνηση επέστρεψε τα ποσά που αντιστοιχούν μόνο στις κύριες συντάξεις, και όχι στις επικουρικές και στα δώρα κύριων και επικουρικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This