Ανατροπή στον θάνατο του 14χρονου Μάκη;

Τους τελευταίους μήνες, ο μαθητής παρακολουθούσε στα κοινωνικά δίκτυα βιντεάκια που προτρέπουν τους χρήστες να δοκιμάζουν τις αντοχές τους

Must Read

Το ενδεχόμενο ο 14χρονος Μάκης να βρήκε τον θάνατο στο δωμάτιο του σπιτιού του στα Σεπόλια τη στιγμή που συμμετείχε στη νέα «μόδα» που πλασάρεται μέσα από το διαδίκτυο και σπρώχνει εφήβους να δοκιμάζουν τα όριά τους εξετάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η υπόθεση του θανάτου του ανηλίκου έχει αρχίσει να παίρνει διαφορετική τροπή τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες ο μαθητής παρακολουθούσε στα κοινωνικά δίκτυα βιντεάκια που προτρέπουν τους χρήστες να δοκιμάζουν τις αντοχές τους.

Το κινητό τηλέφωνο και το laptop του Μάκη εξετάζονται ήδη ενδελεχώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς κατά πόσον ευσταθεί το ενδεχόμενο του τραγικού ατυχήματος.

Οι μαρτυρίες των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο δωμάτιο του 14χρονου φαίνεται πως ενισχύουν την εκδοχή να συνέβη κάτι που κατέληξε να στοιχίσει τη ζωή του άτυχου παιδιού, τη στιγμή που έπαιρνε μέρος σε ένα επικίνδυνο «παιχνίδι». Συγκεκριμένα, είδαν τα χέρια του αγοριού να πιάνουν τη ζώνη σε μια τελευταία προσπάθεια να μην πνιγεί, τα πόδια του να είναι διπλωμένα, δηλαδή να είναι πεσμένος στα γόνατα, και το χαλάκι που ήταν κάτω από τα πόδια να έχει απομακρυνθεί, «σημάδι» ότι ο Μάκης γλίστρησε, με αποτέλεσμα να σφίξει η θηλιά και να του κόψει την αναπνοή.

Την άκρη του νήματος στην υπόθεση του 14χρονου, ο θάνατος του οποίου πάγωσε το πανελλήνιο από τη στιγμή που μαθεύτηκε, προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί και μέσα από τις καταθέσεις που έχουν πάρει από την οικογένειά του. Ο πρώτος που έδωσε κατάθεση ήταν ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για το bullying που είχαν υποστεί τόσο ο Μάκης όσο και άλλοι μαθητές, και ζήτησε να διερευνηθεί η πιθανότητα ο γιος του να «έφυγε» επειδή δεν άντεχε άλλο αυτή τη συμπεριφορά.

Ο εκφοβισμός

Η μητέρα του μαθητή κατέθεσε ότι δεν είχε διαπιστώσει να απασχολούσε το παιδί της ο εκφοβισμός που υφίστατο στο σχολείο. Η γυναίκα αποκάλυψε τι είχε συμβεί το τελευταίο βράδυ στο σπίτι της οικογένειας. Οπως είπε, ο 14χρονος έφαγε μαζί με τον 16χρονο αδελφό του και εκείνη τους προέτρεψε να πάνε νωρίς για ύπνο, καθώς το πρωί έπρεπε να πάνε στο Λουτράκι για αγώνες πάλης. Η μητέρα ξύπνησε στις 4 για να πάει στην τουαλέτα και είδε αναμμένο το φως στο δωμάτιο του γιου της. Χτύπησε την πόρτα του, τον ρώτησε αν κοιμάται και, όταν δεν πήρε απάντηση, μπήκε μέσα και τον βρήκε κρεμασμένο.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει στρέψει την έρευνά της και στο 54ο Γυμνάσιο στα Σεπόλια όπου φοιτούσε ο 14χρονος, καθώς τις τελευταίες μέρες έρχονται στο φως δεκάδες περιστατικά που δείχνουν ότι το συγκεκριμένο σχολείο πίσω από την οδό Λιοσίων έχει μετατραπεί σε γκέτο. Δεν είναι μόνο οι επιθέσεις, οι ξυλοδαρμοί, το bullying και ο εκφοβισμός που βιώνουν κάποιοι μαθητές από τραμπούκους συμμαθητές τους.

Στο σχολικό συγκρότημα η παραβατικότητα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, καθώς μαθητές κυκλοφορούν με μαχαίρια ή στρατολογούνται από εμπόρους ναρκωτικών για να «σπρώξουν» τους συμμαθητές τους στον θάνατο. Ετσι, οι αστυνομικοί καταστρώνουν σχέδιο ώστε να βάλουν μια τάξη στο γυμνάσιο, στο οποίο αυτή τη στιγμή οι μαθητές φοβούνται ακόμα και να πατήσουν.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This