Ο γιατρός που «έδιωξε» τον 43χρονο που πέθανε στην καρέκλα κατηγορείται για τον θάνατο 19χρονης!

Το περιστατικό είχε συμβεί στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης – Αύριο εκδικάζεται η αγωγή της οικογένειας της κοπέλας

Must Read

Στο φως έρχονται αποκαλύψεις σχετικά με τον γιατρό που είδε τον 43χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, έχοντας πάρει νωρίτερα εξιτήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThessToday.gr ο συγκεκριμένος γιατρός (πήρε μετάθεση στο «Παπανικολάου τον Μάρτιο του 2020») εμπλέκεται σε παρόμοιο περιστατικό το 2019, όταν εργαζόταν στην Κοζάνη και στο νοσοκομείο «Μαμάτσειο» ως ειδικευόμενος ορθοπεδικός (από τον Δεκέμβριο του 2018). Τότε, το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος μιας 19χρονης

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, δεν διατάχθηκε καν ΕΔΕ!

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εξέτασε τη 19χρονη Χρύσα από τα Άθυρα Πέλλας, η οποία πήγε στο νοσοκομείο γιατί ένιωθε έντονους πόνους στο πόδι, όπως δηλαδή και ο 43χρονος.

Ο γιατρός διέγνωσε ότι η νεαρή φοιτήτρια δεν είχε κάτι. Της είπε να ξαναπάει σε δέκα ημέρες που θα ήταν διαθέσιμο και το ακτινολογικό μηχάνημα, της έκανε δύο ενέσεις και της έδωσε μια αγωγή για το σπίτι, κίνηση που η ιατροδικαστική εξέταση χαρακτήρισε «μοιραίο λάθος».

Αφού δεν είχε στα χέρια της μια κανονική διάγνωση, η κοπέλα χωρίς να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις για οξυγόνο, αίμα και πίεση, επέστρεψε με τον σύντροφό της που την είχε συνοδεύσει, στο σπίτι της.

Όταν ο νεαρός επέστρεψε από το φαρμακείο που είχε πάει για να πάρει τη συνταγή της κοπέλας του, την βρήκε πεσμένη στο πάτωμα του μπάνιου… Προς στιγμήν το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο επανέφερε τη 19χρονη, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών έπεσε σε κώμα για τρεις μήνες και τον Δεκέμβριο του 2019 έφυγε από τη ζωή.

Το ξέσπασμα της μητέρας

Η μητέρα της 19χρονης περιέγραψε στο ThessToday: «Πήγε το παιδί μου σε αυτόν τον γιατρό και εκείνος την εξέτασε τυπικά, της χορήγησε δύο ενέσεις που δεν έπρεπε καν να το κάνει γιατί επέτειναν τους πόνους. Έπρεπε να χορηγήσει ενέσεις για θρόμβωση και αυτός όπως είδαμε στη νεκροψία χρησιμοποίησε άλλου είδους. Μέχρι και η ιατροδικαστής είπε ότι αυτές που χρησιμοποίησε επιδείνωσαν την υγεία της … Φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη και μέχρι εκείνη τη στιγμή κανένας γιατρός από την Κοζάνη δεν μας ενημέρωσε για το περιστατικό, ενώ είχαν ειδοποιηθεί ότι η κόρη μου κατέρρευσε. Περιμένουμε τους γιατρούς του Παπαγεωργίου να μας ενημερώσουν και στην πορεία μας είπαν ότι το παιδί μου έπαθε ανακοπή».

Όπως υποστηρίζει η κ.Σοφία, ο ιατρικός φάκελος που εστάλη από το «Μαμάτσειο» στη Θεσσαλονίκη ήταν… κενός. «Η Χρύσα μου ήθελε να ζήσει, είχε χρόνια για να ζήσει. Έζησε 112 μέρες στο Παπαγεωργίου, όπου δυστυχώς κατέληξε … Δεν θα κάναμε τίποτα αν ζούσε το παιδί μου, γιατί πιστεύαμε ότι θα ζήσει και ότι θα γυρίσει στη ζωή της, έστω και σε καροτσάκι. Οι ζωές μας καταστράφηκαν».

Η αγωγή κατά του γιατρού και η δεύτερη «κηδεία»

Η χαροκαμένη οικογένεια ψάχνει να βρει έστω μια μικρή δικαίωση για τον Γολγοθά που πέρασε και συνεχίζει να περνά, έχοντας καταθέσει μήνυση και κατά του γιατρού και κατά παντός υπευθύνου στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο.

Η αγωγή έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί αύριο Παρασκευή (είχε προηγηθεί αναβολή της τον Φεβρουάριο) και η μάνα της 19χρονης ξεσπά ξανά:

«Αν κρατούσε το παιδί μου στο νοσοκομείο δεν θα έφευγε από τη ζωή. Της είπε ότι “είσαι νέα, δεν έχεις τίποτα”. Τα βιβλιάρια των παιδιών μου είναι άδεια. Στην πορεία μάθαμε ότι η κόρη μου είχε θρομβοφιλία, δεν το ξέραμε. Το Παπαγεωργίου μας είπε να το ψάξουμε, αν ήμασταν ενήμεροι νωρίτερα θα προλαβαίναμε την κατάσταση».

Όταν η κ. Σοφία έμαθε για τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», ένιωσε ότι κήδεψε για δεύτερη φορά το παιδί της:

«Κρίμα που έφυγε και ο 43χρονος από αυτόν τον γιατρό. Όταν το έμαθα ένιωσα ότι είναι η δεύτερη κηδεία του παιδιού μου. Μακάρι να δικαιωθεί και εκείνη η οικογένεια. Η ζωή μας πλέον έχει καταστραφεί. Μέσα στο σπίτι όταν κλείνουν οι πόρτες βιώνουμε τον δικό μας Γολγοθά και στη δουλειά που πηγαίνω είναι επειδή έχω ανάγκη να μαζέψω λεφτά για το δικαστήριο».

*φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This