Εξέλιξη στην υπόθεση του 6χρονου Ράινερ: «Tο παιδί βρίσκεται ασφαλές στην Νορβηγία»!

Ο πατέρας του και ο θείος του άρπαξαν το παιδί και μέσω Θεσσαλονίκης διέφυγαν για Νορβηγία

Must Read

Μια νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος απήχθη από κουκουλοφόρο μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά, το βράδυ της Τρίτης κι ενώ ήταν μαζί με τη γιαγιά του.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του παιδιού βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και χρόνια, με τον πατέρα να κατηγορεί την πρώην σύζυγό του ότι άρπαξε τον 6χρονο, ενώ η νορβηγική δικαιοσύνη του είχε παραχωρήσει την επιμέλεια. Όπως καταγγέλλει, η πρώην σύζυγός του πλαστογράφησε την υπογραφή του, με σκοπό να καταφέρει να βγάλει διαβατήριο και να φέρει τον γιο τους στην Ελλάδα. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για αρπαγή και σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν ο Ρίκι, ο πατέρας του Ράινερ, είχε μπει στο «κάδρο» των υπόπτων για την αρπαγή του παιδιού, ενώ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε συνεργό στην πράξη του, τον θείο του μικρού από την Ισλανδία.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος είχε πει σχετικά στο Πρώτο Πρόγραμμα:

«Από ό,τι φαίνεται είναι στην μέση ο πατέρας, ο οποίος είναι από την Νορβηγία. Δεν μπαίνουμε στο ποιος έχει την επιμέλεια, τι γίνεται με τα δικαστήρια, γιατί αυτά είναι μπερδεμένα. Το θέμα είναι το πόσο εύκολο είναι να μπορεί να φύγει ένα παιδί από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες της Ευρώπης, γιατί υπάρχουν κάποιοι τρόποι που αυτοί οι άνθρωποι τους ξέρουν, που έχουν λάβει τα μέτρα τους αστραπιαία να κάνουν κινήσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε από τις υπηρεσίες να ενεργούν αστραπιαία, γιατί μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες, να βγει η εισαγγελική εντολή, να βγάλουμε το amber alert πέρασαν 4 ώρες τουλάχιστον … Είναι για μια ακόμα φορά μια κατάσταση στην οποία το παιδί, άσχετα με το ποιος έχει δίκιο νομικά γιατί το χάνουν, το βάζουν στην μέση και το κάνουν φυγά».

Στη Νορβηγία ο Ράινερ!

Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση έγινε γνωστή από τη δικηγόρο που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον πατέρα του Ράινερ. Σύμφωνα με την κ.Αδαμοπούλου, ενημερώθηκε από Νορβηγό συνάδελφό της ότι το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία και «είναι ασφαλές»!

Είπε χαρακτηριστικά στο newsit.gr η δικηγόρος:

«Σήμερα το πρωί με ενημέρωσε η γραμματέας μου, ότι χθες στις 18:00 το απόγευμα, που το γραφείο μας ήταν κλειστό, μου κοινοποιήθηκε ένα email, το οποίο απέστειλε ένας Νορβηγός δικηγόρος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση στην Νορβηγία και το έστειλε στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την μητέρα. Το email αυτό, που είχε κοινοποιηθεί και σε εμένα, έλεγε μεταξύ άλλων, ότι το παιδί βρίσκεται ασφαλές στην Νορβηγία. Εγώ με τη σειρά μου αυτό το email το προώθησα στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς που έχει αναλάβει την υπόθεση».

Όπως φέρεται να έχει προκύψει από τις έρευνες και με βάσει το τελευταίο στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων, ο πατέρας και ο θείος του Ράινερ πήραν το παιδί, έφτασαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη και διέφυγαν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ταξιδεύοντας για Νορβηγία μέσω Δανίας και με τον 6χρονο να έχει πλαστό διαβατήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This