Ποιος τελικά έχει τη νόμιμη επιμέλεια του 6χρονου Ράινερ;

Δικαστική διαμάχη με θύμα με το παιδί

Must Read

Θρίλερ χωρίς προηγούμενο έχει η υπόθεση του 6χρονου παιδιού που έπεσε θύμα αρπαγής από κουκουλοφόρους μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά, και τελικά βρίσκεται στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του. 

Η διαμάχη των δυο γονιών για την επιμέλεια του παιδιού φαίνεται πως είναι πίσω από αυτή την πρωτόγνωρη ιστορία. Ο 6χρονος αποτελεί θύμα ενός χρόνιου ενδοοικογενειακού πολέμου, ο οποίος και οδήγησε σε μία καλοστημένη επιχείρηση αρπαγής με αφετηρία την Αθήνα και κατάληξη την Νορβηγία. Εκεί όπου έφτασε ο μικρός Ράινερ σε λιγότερο από ένα 24ωρο!

«Γρίφος» η επιμέλειά του

Ποιος έχει τελικά τη νόμιμη επιμέλεια του παιδιού; Η μητέρα του Ράινερ ή ο πατέρας του; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιες Αρχές με τον Εισαγγελέα να δίνει εντολή για προκαταρκτική έρευνα. Την ίδια ώρα, δεν έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πατέρα για την αρπαγή του αγοριού. Οι αποφάσεις από Νορβηγικά και Ελληνικά δικαστήρια φαίνεται πως είναι διφορούμενα. Αυτός είναι και ο λόγος που αστυνομία και δικαιοσύνη ψάχνουν και αναζητούν τις απαντήσεις.

Οι γονείς του αγοριού που βρίσκονται σε μεγάλη δικαστική διαμάχη για τη νόμιμη επιμέλεια, εξέδωσαν επιστολές αλληλοκατηγορίας μέσω των δικηγόρων τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα του 6χρονου ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το παιδί, τον Ιουλίου του 2020. Μάλιστα, είχε συλληφθεί με διεθνές ένταλμα στις 17 Ιουλίου του 2021, και ο λόγος ήταν πως το Περιφερειακό Νορβηγικό Δικαστήριο είχε δώσει την επιμέλεια στον πατέρα. Μετά από δυο ημέρες ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς οι Ελληνικές αρχές αποφάσισαν να μην παραδοθεί στη Νορβηγία. Παράλληλα, τα ελληνικά δικαστήρια έκριναν ότι ο επαναπατρισμός του Ράινερ, ήταν αντίθετος με το συμφέρον του, με αποτέλεσμα να παραμείνει τελικά στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις Νορβηγικές Αρχές αν όντως ο 6χρονος βρίσκεται στην σκανδιναβική χώρα. Μέσω επιστολής οι δικηγόροι του πατέρα υποστηρίζουν ότι το αγόρι βρίσκεται στη Νορβηγία, ενώ παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τελευταίων 48 ωρών, στις οποίες ο μικρός Ράινερ δείχνει να χαμογελά στον μπαμπά του και σε άλλη να παίζει με τα ξαδέρφια του.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

Διαβάστε ακόμα:

Οι πρώτες φωτογραφίες του 6χρονου Ράινερ στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This