Μετρούν τις «πληγές» τους στο Πανόραμα Βούλας – Σε ύφεση η πυρκαγιά

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι περισσότερες ζημιές καταγράφονται στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών

Must Read

Η επόμενη ημέρα της φωτιάς που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Βούλα, βρίσκει τους κατοίκους να μετρούν τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους, ενώ συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε χθες η πύρινη λαίλαπα στο Πανόραμα.

Την ίδια ώρα όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για την περίπτωση αναζωπύρωσης.

Ζημιές έχουν καταγραφεί σε δέκα κτήρια, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς ένα ΙΧ και μια μοτοσικλέτα, ενώ έχουν υποστεί ζημιές άλλα δύο αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται μόνο στην περιοχή της ‘Ανω Βούλας.

Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Έκτορος, Αριστείδου, Θεσσαλίας, Αρματολών και Λαμίας, απ’ όπου απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι χτες το απόγευμα. Τα περισσότερα σπίτια, όπως αναφέρεται από το Π.Σ., έχουν υποστεί ζημιές εξωτερικά, σε τοιχοποιίες, κήπους, μαντρότοιχους έπιπλα κήπου, υδρορροές, τέντες, πέργκολες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά σε ένα σπίτι στην οδό Αρματολών η φωτιά μπήκε μέσα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και τον 1ο όροφο, ενώ στο διπλανό του κάηκε η στέγη, έπεσαν οι σοβάδες εξωτερικά και καταστράφηκε το σαλόνι του κήπου.

Η καταμέτρηση από την πυροσβεστική δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται, ενώ γίνεται παράλληλη καταμέτρηση από τον δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει ακριβής λίστα με τις καταστροφές από την πυρκαγιά.




Σε ύφεση η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά, τόσο στην περιοχή της ‘Ανω Βούλας, όσο και προς την Βάρη, είναι οριοθετημένη, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και δεν υφίσταται κίνδυνος επέκτασης, ωστόσο όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό Σώμα δεν θεωρείται ακόμα υπό έλεγχο.

Στις 14.30 απογειώθηκαν από την Ελευσίνα και δύο αεροσκάφη «καναντέρ» CL-215 για εναέρια επιτήρηση και για ρίψεις νερού, αν χρειαστεί, σε δύσβατα σημεία, για διευκολύνεται το έργο των επίγειων δυνάμεων.




Διαβάστε επίσης: 

Πύρινα μέτωπα: Στυλιανίδης: «Θα είναι ένα σκληρό καλοκαίρι» – Οριοθετήθηκαν οι φώτιες

Η άγρια ομορφιά της Άνω Γλυφάδας δυσκόλεψε το έργο της κατάσβεσης σύμφωνα με τον Χ. Στυλιανίδη

Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα – Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις στο σημείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This