Φωτιά στη Βούλα: Κάηκαν 4.322 στρέμματα

Ποιες ζημιές έχουν καταγραφεί

Must Read

Η έκταση που καταστράφηκε από τη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και κατέληξε στον δήμο ΒούλαςΒάρηςΒουλιαγμένης υπολογίζεται σε 4.322 στρέμματα.

Την καταγραφή που έκανε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του δορυφόρου της, η οποία ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου, αμέσως μετά την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, προκειμένου να γίνει η ακριβής αποτίμηση της κατεστραμμένης περιοχής.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, από την καμένη γη, τα 3.000 στρέμματα περίπου αποτελούσαν δάση από αναδασώσεις, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν από την δεκαετία του ’70, ύστερα από την μεγάλη πυρκαγιά του 1974, η οποία είχε κάψει όλη την νότια πλαγιά του Υμηττού.

Η καταμέτρηση των ζημιών γίνεται δρόμο- δρόμο, από την Πυροσβεστική, τον δήμο και την Περιφέρεια, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Η καταμέτρηση της Πυροσβεστικής, ολοκληρώνεται τυπικά σήμερα.

Φαίνεται πως οι φλόγες προξένησαν ζημιές σε 11 κτίσματα, ένα εκ των οποίων κάηκε και εσωτερικά σε δύο ορόφους και σε άλλο ένα κάηκε η στέγη και έπαθε σοβαρές ζημιές εξωτερικά. Επίσης, κάηκαν ολοσχερώς ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και υπέστησαν ζημιές άλλα δύο ΙΧ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This