Υπέφερε η Τζωρτζίνα μέχρι την τελευταία της ανάσα! Σοκάρει η έκθεση του εργαστηρίου του ΑΠΘ

Το ενδεχόμενο της ενδοφλέβιας χορήγησης της κεταμίνης, ενισχύεται επιστημονικά και τη αναπνευστική καταστολή που υπέστη η 9χρονη

Must Read

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας η αναλυτική έκθεση του εργαστηρίου της ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σοκάρει τόσο η αναφορά για την χορήγηση της κεταμινής και τις θανατηφόρες επιπτώσεις, αλλά κυρίως το πόσο υπέφερε η Τζωρτζίνα μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή. Όπως αναφέρει αναλυτικά η έκθεση:

«Η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (σε δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, σε 1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, σε 5-10 λεπτά ενδορινικά και σε 15-20 λεπτά με λήψη από το στόμα. Επίσης αναφέρεται ότι εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια (σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια), η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί, ψευδαισθήσεις κτλ».

Μάλιστα η αναπνευστική καταστολή που υπέστη η 9χρονη, χάνοντας την αναπνοή της μέσα λίγα λεπτά και σταματώντας την καρδιά της, ενισχύεται επιστημονικά το ενδεχόμενο της ενδοφλέβιας χορήγησης της κεταμίνης. Στην έκθεση ο ιατροδικαστής και τοξικολόγος Νίκος Ράικος αναφέρει ότι, η δόση των 6,5 μικρογκραμ αν ml που εντοπίστηκε στην 9χρονη ήταν θανατηφόρα πέραν πάσης αμφιβολίας, ενώ με μια ελάχιστη μεγαλύτερη ποσότητα, έχει πεθάνει ένας ενήλικας άνδρας.

«Σε θανατηφόρο περιστατικό, με αίτια θανάτου οξεία δηλητηρίαση από κεταμίνη, νεαρού άνδρα βρέθηκε η ουσία στο καρδιακό αίμα σε συγκέντρωση 6,9 μg/ml (ίδια τάξη μεγέθους με την ανευρεθείσα στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας) και από τα υπόλοιπα ευρήματα της σκηνής του θανάτου προέκυψε ότι ο θάνατος επήλθε ταχέως μετά την ενδοφλέβια χορήγηση. Επισημαίνεται ότι στο περιστατικό αυτό δεν ανιχνεύθηκε άλλο φάρμακο ή ουσία».

Ίδια τα συμπεράσματα του εργαστηρίου του ΑΠΘ και του εργαστηρίου της Αθήνας

Στα ίδια συμπεράσματα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχε καταλήξει και το εργαστήριο της Αθήνας, καθώς οι τοξικολόγοι ανίχνευσαν την ίδια ποσότητα κεταμίνης στο αίμα και τα ούρα της Τζωρτζίνας. Μάλιστα κατηγορηματικός είναι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, αναφέροντας ότι τα 6,5 μικρογκραμ αν μλ που εντοπίστηκαν στην 9χρονη προκάλεσαν τον θάνατο της.

«Το αποτέλεσμα της νεκροτομής ήταν «απροσδιόριστη αιτία θανάτου». Απεστάλησαν μεταξύ άλλων, αίμα και ούρα της Τζωρτζίνας στο τοξικολογικό Εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Διαπιστώθηκε η παρουσία της φαρμακευτικής ουσίας “ketamine”. Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δεν έχει χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και την τελευταία νοσηλεία της στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, σύμφωνα με τον ιατρικό της φάκελο. Δείγμα αίματος και ούρων εστάλησαν και στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ., όπου και εκεί διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη της ουσίας “ketamine” σε συγκέντρωση 6,5 μg/ml. Η συγκέντρωση αυτή είναι τοξική – θανατηφόρα, γιατί είναι πάρα πολύ υψηλή».

Στην επίσημη έκθεσή του ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας, επήλθε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This